Treniruotėse geriausiai sekėsi tiems sportininkams, kurie jau buvo važiavę šioje trasoje, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Kvalifikacijoje nugalėjo favoritu laikytas airis Jamesas Deane'as, surinkęs 95,7 taško iš 100 galimų. Vos vienu tašku atsiliko lenkas Grzegoržas Hypkis. Trečią vietą po itin atkaklios kovos užėmė pernai metų čempionas Adamas Zalewskis.

Puikiai kvalifikacijoje pasirodęs B. Čirba surinko 89,3 taško ir užėmė 9-ąją vietą. A. Čibirka ir A. Vasiliauskas surinko atitinkamai 65,7 bei 64,3 taško, tačiau šių rezultatų neužteko norint patekti į „TOP 32“ kovas.

Jei kvalifikacija vyko kaitinant saulei, tai poriniai važiavimai prasidėjo stipriai lyjant. „TOP 32“ kovose B. Čirba įtikinamai nugalėjo Vokietijos pilotą Maxą Heindrichą ir „TOP 16“ susitiko su Haroldu Valdma iš Estijos. Važiuojant ant šlapios dangos mažiau klydo H. Valdma ir teisėjai pergalę skyrė estui.

Trečiame Europos drifto čempionato etape nugalėjo J. Deane'as finale įveikęs G. Hypkis, trečias liko Krzysztofas Romanowskis, ketvirtas A. Zalewskis.

Bendroje įskaitoje B. Čirba iš 27-os vietos pakilo į 22-ą, tuo tarpu A. Vasiliauskas iš 14-os nukrito į 24-ą. Nacionalinėje įskaitoje Lietuva pakilo į šeštą vietą.

Artimiausias Europos čempionato etapas vyks rugpjūčio 17 – 19 dienomis Torūnėje, Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)