Tiesiose trasų atkarpoje „Mini“ ekipažai turėjo greičio persvarą, tačiau anot B. Vanago, tai dar nereiškė, kad jie buvo pranašesni visuose etapuose.

Toyota“ gamyklinė komanda taip pat atliko korekciją – nuo automobilių stogų buvo numontuotos oro gaudyklės, taip pagerinant aerodinamiką.

„Tokiu būdu jie 5 ar 6 km/val. padidino maksimalų greitį. Kai matai, kad sprendimų, kuriuos ruošei visus metus neužtenka, pakeitimus tenka daryti vietoje, tuomet ieškai galimybių toliau. Tarp gamintojų kova taip pat vyksta“, – komentavo pilotas.

Nori vienodų sąlygų

„Toyota Gazoo Racing“ gamyklinė komanda matydama dyzelinių „X-raid Mini“ bagių pranašumą nebuvo tuo patenkinta.

Dakarui įpusėjus „Mini“ automobiliai buvo laimėję penkis etapus, o „Toyota“ – vieną.

Tai atnaujino ginčus dėl nuo 2018 metų įsigaliojusio FIA sprendimo keturiais ratais varomiems visureigiams su benzininiais varikliais oro tiekimo angų (restriktorių) skersmenį sumažinti nuo 38 iki 37 milimetrų.

Dyzeliniams motorams reikalavimai išliko nepakitę – 39 milimetrai su viena turbina arba 38 – su dviem.

„Toyota“ atstovų vertinimu, tai sumažina jų automobilių konkurencingumą ir vien dėl greičių skirtumų tiesiosiose per visą ralio maratoną „Mini“ bagiai įgijo maždaug 40 minučių persvarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)