Testiniame greičio ruože ‚Rally Aukštaitija“ organizatoriai numatė beveik 4 km distanciją. Čia išbandyti savo techniką panoro 45 ekipažai.

Bandomasis greičio ruožas iškart pažėrė staigmenų, nes jau pirmame savo važiavime avariją patyrė „Agrorodeo“ ekipažas. Vaidotas Žala ir Andris Malnieks nulėkė nuo kelio ir apgadino savo „Škoda Fabia R5“. Tačiau jų komandos mechanikai skubiai pradėjo automobilio remonto darbus ir nėra jokių abejonių, kad „Agrorodeo“ startuos lemiamame sezono mūšyje dėl čempionų vardų.

Testiniame greičio ruože geriausiai pasirodė Martyno Samsono ir Ervino Snitko duetas. Jie 3,7 km atstumą įveikė per 1 min. 48 sek. ir tą padarė pirmuoju savo bandymu iš dviejų. Nuo lyderių ekipažo 2,4 sek. atsiliko Valerijaus Gorbano ir Sergejaus Larenso tandemas, lenktyniaujantis WRC „Mini“ automobiliu. Nuo pastarųjų dar 0,3 sek. atsiliko Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas. Identišką laiką savo antraisiais bandymais pademonstravo ir ketvirtąją poziciją pasidalijo du ekipažai – Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi ir Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu. Jų trasos įveikimo laikas – 1 min. 52,9 sek.

Finaliniame Lietuvos automobilių ralio čempionato etape „Rally Aukštaitija“ dalyviai per dvi dienas turės įveikti keturiolika greičio ruožų, kurių bendras ilgis – 130 kilometrų. Ralio sprinto čempionato ekipažų lauks per pusę trumpesnė distancija – beveik 60 kilometrų. Pirmąją ralio dieną įvyks penki greičio ruožai. Įdomu tai, kad du paskutinieji pirmosios dienos ruožai vyks jau sutemus ir drieksis Zarasų gatvėmis. Dar devyni greičio ruožai numatyti antrąją ralio dieną, po kurių paaiškės naujieji ralio čempionai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)