Motociklininkai Ladogoje įveikė net du greičio ruožus, tarp kurių – 200 km pervažiavimas duobėtais Rusijos keliais.

Pirmasis greičio ruožas – 30 km ilgio, besidriekęs slidžiomis balomis ir vėliau perėjęs į greitus, ralio tipo žvyrkelius buvo skausmingas Pauliui Kairavičiui. Šis krito nuo motociklo ir susižalojo ranką. Kartu su ekipažo kompanionu Simonu Ramanausku jau nebe sportiniu tempu pasiekė finišą, prarado daug laiko. Trauma nedidelė – ranka sumušta. Taigi ekipažas nė nedvejodamas lėkė į antrąjį greičio ruožą.

Šis – už 200 km. „Ladoga Trophy“ lenktynių maratonas, prasidėjęs Sankt Peterburge ir tris dienas vykęs pietinėje Ladogos ežero dalyje persikėlė į šiaurinę. Čia dar tą pačią dieną – antrasis greičio ruožas motociklininkams. 35 km ilgio. Prasidėjęs smėlėtais keliukais, vėliau driekęsis pelkėmis ir užsibaigęs važiavimu akmenimis.

Jau minėti Paulius Kairavičius ir Simonas Ramanauskas džiaugėsi startavę pirmi ir pirmi pasiekę finišą. Sakė, kad tai jų tipo greičio ruožas, kuriame jie drąsiai galėjo lėkti savo tempu.

Ne toks sėkmingas jis buvo kol kas geriausią rezultatą rodančiam Aido Bubino ir Ado Berniaus ekipažui, kuris po dviejų dienų bendroje įskaitoje užėmė antrą vietą.

„Kad lengviau pravažiuočiau pelkes, išleidau šiek tiek oro iš padangų. Bet šis sprendimas pakišo koją tik užvažiavus ant akmenų. Didelis smūgis į pustuštę padangą, ir ji prakiuro. Pusę greičio ruožo važiavau plaukiojančiu motociklu. Praradome nemažai laiko,“ – istoriją pasakojo Aidas Bubinas. Padangą jis susitvarkė per vakarą.

Gerokai daugiau darbo, visai nakčiai turėjo šiandien kaip ant sparnų skridęs Mindaugo Aškelėno ir Mindaugo Gulbinsko ekipažas. Abiems motociklininkams subyrėjo ratų guoliai.

„Šiandien buvo puiki diena važiavimo prasme. Lėkėm su vėjeliu, be didesnių klaidų. Išpirkinėjome vakar gautą baudos valandą. Ir po varžybų, prieš plaunant motociklą prie manęs priėjo vienas suomis. Paklausė, gal turiu atsarginį rato guolį. Turėjau. Bet prieš duodamas jį jam nusprendžiau pasižiūrėti ir į savo ratus. O šie – kliba. Guoliai subyrėję. Keisčiausia, kad jie subyrėjo ir pas mano kolegą“ – kone vidurnaktį tvarkydamas motociklą kalbėjo Mindaugas Aškelėnas.

Tuo metu automobiliais važiuojantys lenktynininkai Ladogos maratone naktį neturėjo nei laiko automobiliams pasiremontuoti, nei pamiegoti. Šiandien jiems viena sunkiausių maratono ištvermės dienų.

Startavę pirmadienį 11 val. ryto automobilių ekipažai turėjo įveikti net 127 km greičio ruožą sudėtingomis pelkėmis Ladogos ežero pietryčiuose, pervežti techniką 200 km į šiaurę ir ten įveikti dar vieną 50 km greičio ruožą. Be jokios pertraukos. Per 24 valandas. Iki antradienio 11 ryto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)