Pasak žiemos ralio organizatoriaus, UAB „Pitlane“ vadovo Benedikto Vanago, diskusiją su Utenos rajono savivaldybe dėl galimos žiemos ralio transformacijos į vasaros lenktynes paskatino tai, jog šiemet jau bus ketvirtas kartas, kuomet žiemos etapas yra atšaukiamas. 2008, 2016 ir 2020 metais žiemos ralis neįvyko dėl netinkamų oro sąlygų.

„Visų metų pasiruošimo reikalaujantis, bet neįvykstantis renginys skaudus ne tik finansiniu, bet ir moraliniu bei motyvaciniu aspektu. Žiemos ralis yra trijų varžybų serijų – Lietuvos ir Latvijos automobilių ralio čempionatų bei Baltijos šalių žiemos ralio taurės oficialus etapas, todėl sprendimas dėl atšaukiamo renginio kaskart yra sunkus tiek jį kuriančiai komandai, tiek jo dalyviams, gerbėjams ir visai ralio bendruomenei“, – įsitikinęs B. Vanagas.

B. Vanago teigimu, šis renginys per penkiolika savo gyvavimo metų įsitvirtino kaip vieta, sutraukianti dešimtis tūkstančių žiūrovų bei virš 50 dalyvių iš visos Lietuvos ir aplinkinių valstybių.

„Tikiu, jog Lietuvoje vykstantis ralis, kaip tarptautinio renginio dalis, kuria vertę visai šaliai bei tapo savotiška Utenos miesto vizitine kortele. Dviejų dienų trukmės renginio metu su šeimomis, kolegomis ar bičiuliais atvykę ralio ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai galėjo ne tik stebėti sportininkų kovą, bet ir išmėginti įvairias pramogas“, – sakė B. Vanagas.

„Winter Rally“ – tai didžiausia automobilių sporto šventė, iki šiol tradiciškai vykusi žiemos periodu – sausio mėnesį. Utenos rajono savivaldybei pritarus organizatorių siūlymui ralį ateityje organizuoti šiltuoju metų laiku, jis vyktų vasaros pradžioje. Lietuvos automobilių sporto federacija šį potencialų renginį Lietuvos ralio čempionato vasaros kalendoriuje yra numačiusi gegužės–birželio mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)