„Spa Heat“ – penktasis ir priešpaskutinis šio sezono „Ligier“ Europos serijos etapas, vykstantis kartu su Europos Le Mano serijos lenktynėmis.

Etapas vyks „Spa-Francorchamps“ trasoje, kuri yra gausi įkalnių ir nuokalnių, greitų ir rizikingų posūkių. Vietovė, kurioje įsikūrusi trasa, pasižymi neprognozuojamomis oro sąlygomis. Dėl intensyvaus lietaus rugpjūtį teko nutraukti čia vykusias „Formulės 1“ lenktynes.

Lietuvis Egidijus Gutaravičius tikisi, kad lenktynėse pavyks pasirodyti be klaidų ir uždirbti reikalingų įskaitinių taškų.

Egidijus Gutaravičius

„Laukia įdomios, bet kartu ir labai sunkios, atkaklios lenktynės. Spa trasoje didelį vaidmenį atlieka oro sąlygos – jei lyja, vienur būna sausa, kitur teka vanduo, tenka važiuoti atsargiau. Trasa kiek primena Lietuvos Nemuno žiedą, nes tai kalnuota vietovė. Klastingas posūkis Blanchimont, taip pat Raidillon Eau Rouge tiltelis su ilga įkalne“, – prieš penktą etapą sakė E. Gutaravičius.

Pirmą kartą šį sezoną lenktynes stebės ir žiūrovai. Atkakliausia kova laukia dėl pirmos pozicijos. JS2 R įskaitoje pirmauja Natan Bihel (komanda „MRacing“) ir vos 17 taškų atsilieka Mathieu Martins ir Olivier Pernaut (komanda „Orhès Racing“).

E. Gutaravičius „Ligier“ Europos serijos lenktynėse važiuoja „Arctic Energy Racing“ komandoje kartu su kitu lietuviu Povilu Jankavičiumi, taip pat rusu Sergėjumi Egorovu.

Paskutinis „Ligier“ Europos etapas vyks spalio 22-23 dienomis Portugalijoje, Portimao.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją