Prie lenktynių starto linijos išsirikiavo 47 ekipažai, besivaržantys Lietuvos čempionato įskaitoje, ir 10 - LASF taurės varžybose, nors iš viso buvo gauta 61 paraiška. Bene rimčiausias nuostolis - dėl neišspręstų techninių problemų varžybų išvakarėse savo automobilio techninei komisijai net nepateikęs Benediktas Vanagas, iš kurio kartu su ukrainiete šturmane Irina Kolomeiceva žiūrovai laukė iššūkio varžovams.

Iššūkį patiems sau ir visiems varžovams metusių ir pirmą greičio ruožą įtikinamai laimėjusių Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko („Mitsubishi Lancer Evo X“) žiūrovai jau nesulaukė antro finiše.

„Puikiai pasirengėme lenktynėms, įgavome gerą tempą, tačiau nelemtai lūžusi vairo trauklė antro greičio ruožo viduryje niekais pavertė visus mūsų planus“, - neslėpdamas apmaudo lenktynių spaudos centrui kalbėjo V. Švedas. - Teisėjų kolegijos paprašėme leidimo toliau dalyvauti šiame ralyje, tačiau svajas apie aukštus rezultatus ir įskaitinius taškus esame priversti pamiršti“.

Tas pats antras, ilgiausias 23,9 km. ilgio Sabartėnų greičio ruožas privertė sustoti ir puikiai lenktynes pradėjusius Martyną Samuitį su Ramūnu Šaučikovu, Pauliaus bei Ramūno Nanartavičių, Adomo Janulionio ir Šarūno Meškio bei Arūno Lopetaičio ir Ričardo Abelkio ekipažus.

6 sekundėmis atsilikę nuo pirmo greičio ruožo laimėtojų antri jo finišo liniją kirto Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi („Mitsubishi Lancer Evo X“), treti - vieninteliai šiame ralyje „Škoda Fabia WRC“ vairuojantys Saulius Girdauskas su Adrianu Aftanazu.

Po netikėtų korekcijų antrą greičio ruožą laimėjo D. Butvilas, pranokęs S. Girdauską ir įtikinamai karjeros laiptais kopiantį Dainių Matijošaitį, šalies čempionate dalyvaujantį tik antrus metus, kuris kartu su Mindaugu Čepuliu vairuoja „Mitsubishi Lancer Evo IX“.

Lenktynininkams įveikus pirmuosius tris greičio ruožus Vilniaus ralio lyderiu tapo D. Butvilas, susikrovęs gana solidžią 16,3 sek. persvarą prieš Roką Kvaraciejų, kuriam šįkart talkina Audrius Šošas.

Trečioje vietoje - S. Girdauskas, nuo artimiausiųjų varžovų atsiliekantis 1,8 sek., ketvirtas - D. Matijošaitis, penktas - Rokas Lipeikis su Inga Lipeikyte („Mitsubishi Lancer Evo VIII“), o šešti - greičiausias svečių iš Lenkijos Maciejaus Oleksowicziaus ir Andrzejaus Obrebowskio ekipažas, vairuojantis „Subaru Impreza“ automobilį.

Iš viso šalies čempionate besivaržantiems šio ralio dalyviams teks įveikti 8 greičio ruožus, kurių bendras ilgis - 110,25 km. 94,45 km iš jų drieksis žvyro danga, o 15,8 km. - nešvaraus asfalto.

LASF taurės lenktynių dalyvių laukia bendras 144,1 km ilgio maršrutas, iš kurių 58,45 km sudaro greičio ruožai. Iš jų 50,55 km - žvyro danga, o 7,9 - nešvaraus asfalto.

Vilniaus ralio dalyviai trenkiant vario dūdoms 17.30 val. finišuos aikštėje prie Vilniaus miesto savivaldybės (Konstitucijos pr. 3), kur šių lenktynių absoliutiems nugalėtojams bus įteikta sostinės mero taurė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją