Balandžio 18 dieną Kačerginės „Nemuno žiedo“ drifto trasoje startuos netik šių metų sezonas, bet ir nauja, į pilotų tobulėjimą nukreipta programa – „Liqui Moly Drift Days“. Kokybiškų treniruočių nišą užimsianti serija skatins dalyvius su kiekviena treniruote žengti vienu žingsniu į priekį.

„Planuojame 4-5 renginius per sezoną, kas kartą su nauja, vis kitokia užduotimi jauniems ir tobulėjimo siekiantiems dalyviams. Šia serija norime mažinti prarają, skiriančią dabartinius „PRO“ ir „Semi PRO“ dalyvius, – pasakoja renginio „Liqui Moly Drift Days“ sumanytojas Linas Ramoška. – Visus treniruočių važiavimus, nepaisant to, ar numatyta užduotis bus kokybiškas porinis važiavimas, ar tam tikros konfigūracijos įveikimas, stebės gerai žinomi „drifto“ ekspertai ir, kol renginio žiūrovai stebės vienokį ar kitokį pasirodymą važiavimų pertraukos metu, dalyviai gaus išsamius patarimus ir įvertinimus. Norime panaikinti įsivaizdavimą, jog šiam sportui reikia itin daug arklio galių ar specialių važiuoklių, tad skeptiškiausius bandysime įtikinti trasą įveikdami silpniausiu įmanomu bolidu – jei kažkam pavyksta, reiškia gali pavykti visiems“.

Kol kas oficialiai paskelbta tik viena renginio vieta ir laikas – balandžio 18-ta diena, Kačerginės „Nemuno žiedas“, tačiau organizatoriai neslepia ambicijų tokias treniruočių sesijas surengti ir kituose miestuose bei prie praktikos pridėti ir teorijos seminarus, kuriuose šonaslydžio senbuviai ir inžinieriai pasakotų, kaip tinkamai ir nebūtinai brangiai paruošti savo automobilį sportui, kuria linkme eiti.

„Nors varžybų neplanuojame, sparčiausiai tobulėjančius žadame skatinti ne tik geru žodžiu, bet ir mūsų pačių sukurtomis „NP Parts“ dalimis – per bene penkmetį, praleistą šiame sporte, žinome, ko reikia, kad automobilis lengviau valdytųsi, tad rodantiems didžiausią norą ir iniciatyvą, jiems labiausiai trūkstamas dalis dovanosime, arba sudarysime itin geras sąlygas jas įsigyti“, – antrina komandos techninis vadovas ir pagrindinis pilotas Povilas Lencevičius.

Pilotų stebėjimo bei komentarų tobulėjimui ruošimo imsis keletas gerai žinomų drifto pilotų ir vienas didžiausią patirtį Europoje turinčių teisėjų Mantas Kuzmarskis. Jo ir komandos užduotis bus ne tik įvardinti, ką pilotai daro netinkamai, bet ir pamokyti kaip tai atlikti, o esant reikalui, patiems sėsti prie vairo ir įrodyti, jog labai norint – viskas įmanoma.

Nors sesijų tikslas ir yra skatinti dalyvių tobulėjimą, „NP Team“ žada nepamiršti ir žiūrovų – jų lauks netik šimtai tobulėjančių „drifterių“ važiavimų, sporto senbuvių pasirodymai, bet ir įvairios loterijos, bei gera nuotaika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)