Vaizdo įrašus apie automobilius kuriantis „Butomis“ nusprendė prieš artėjantį 2020–ųjų metų sezoną pasitikrinti variklio kompresiją ir pasikeisti degimo žvakes.

„Parodysiu kaip visiškai paprastai pasitikrinti savo automobilio kompresiją bei pasikeisti variklio degimo žvakes“, – pasakojo T.Butavičius, priduręs, kad viską gali pasidaryti savarankiškai, nebūtina keliauti į automobilių remonto dirbtuves.

Prieš pradedant tikrinti kompresiją, rekomenduojama ištraukti saugiklį, arba atjungti jungtį nuo degalų įpurškimo sistemos.

„Dėl užtikrinto variklio darbo, žvakes galima pasikeisti kiekvienais metais, tada tiesiog būsi ramus, kad jos nesuges svarbiausiu momentu — per varžybas ar treniruotes“, – pasakojo T. Butavičius.

Sportininkas paaiškino ir tai, kada reikia tikrinti variklio kompresiją.

  • Kai variklis ima sunkiau užsivesti;
  • Kai variklis ima nestabiliai dirbti;
  • Automobilis ima naudoti daugiau degalų;
  • Didėja slėgis aušinimo sistemoje.

Patikrinus sportinio BMW variklio kompresiją rezultatas maloniai nustebino. Paaiškėjo, kad variklis yra puikios būklės ir jo tvarkyti nereikės.

Kalbėdamas apie artėjantį sezoną T. Butavičius užsiminė, kad atsiras dar vienas automobilis, kuris taip pat bus ruošiamas „drifto“ varžyboms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)