„Šiandien laimėjo greičiausi. Džiugu, kad tai buvo puikiai pasiruošusi mūsų komanda. Šeštadienį nugalės lenktynininkų ir komandų profesionalumas ir automobilių patikimumas. Tikiu, kad abi komandos bus maksimaliai susitelkusios, nes, kaip esu minėjęs anksčiau, atvykome su tikslu nugalėti”, – sakė banko SNORAS prezidentas Raimondas Baranauskas.

„Visos „SNORAS Spyker Squadron" komandos vardu noriu pasidžiaugti, kad automobilis pasirodė gerai ir šeštadienį startuosime iš pirmos pozicijos. Noriu padėkoti profesionaliems pilotams ir sklandžiai dirbusiam techniniam personalui. Iškovota pergalė leidžia mums tikėtis gerų rezultatų ir šeštadienio lenktynėse, kuriose viskas daugiausia priklausys nuo automobilio techninės būklės, lenktynininkų ištvermės ir galimų netikėtumų“, – po kvalifikacinių „Omnitel 1000 km" važiavimų sakė „SNORAS Spyker Squadron" komandos vadovas Peteris van Erpas.

Pasak jo, komanda lenktynėse laikysis agresyvios taktikos, stengdamasi kiekviename rate laimėti keletą sekundžių prieš varžovus, nes „Spyker Laviolette“ naudoja daugiau degalų už kitus automobilius trasoje, o kuro bako talpa sąlyginai nedidelė, todėl natūralu, kad ir komandos sustojimai bus dažnesni.

„Pasitikiu techniniu „Spyker C8 Laviolette GT2" automobilio parengimu – jo mechanizmas sustyguotas ir jau išbandytas Le Mano trasose, tad belieka tikėtis, kad neiškils netikėtų kliūčių“, – sakė P. Erpas.

„Kvalifikacijoje pavyko parodyti geriausią laiką, bet, manau, nelyjant bus galima gerinti pravažiavimo laiką kiekviename rate“, - sakė britas Peteris Dumbreckas

„Po treniruočių, oro sąlygos drastiškai pasikeitė, todėl kvalifikacijoje buvo neįmanoma priartėti prie 1:19 min. treniruočių laiko. Tačiau laikantis komandos vadovo taktikos turėtume tikrai gerai pasirodyti“, - teigė Jonas Gelžinis.

Šiemet lenktynėms buvo paruoštas Spyker („Spyker C8 Laviolette GT2“) automobilis, kurį vairuoja profesionalus Lietuvos lenktynininkas – J. Gelžinis ir lenktynininkai iš užsienio. Lenktynėse pirmąkart Lietuvoje startavo ir ilgametės patirties prestižinėse Le Mano, WTCC (World Touring Car Championship) ir kitose lenktynėse užgrūdintas olandas Tomas Koronelas.

Lenktynių eiga

Liūtis prakiuro praėjus lygiai 20 minučių po kvalifikacinių varžybų pradžios. Tad saugios atsargos, leidžiančios ramiai laukti varžovų atsakomojo ėjimo, nespėjo susikrauti niekas. Net ir tuo metu su dyzeline BMW 330 pirmavęs „Rimo“ komandos lenktynininkas Saulius Vitkauskas, ratą įveikęs per 1 min. 29,400 sek. ir labai nedaug nuo jo (1 min. 29,522 sek.) atsilikęs Martynas Samuitis, atstovaujantis „Neiluva-Martin sport“ komandai ir vairuojantis „Honda Civic Type-R“.

Liūtis taip įsismarkavo, kad trasoje ne dėl greitų sekundžių, o veikiau bandydami lietaus padangas liko vos keli lenktynininkai. Tačiau šiemet sportininkams teko laikyti jau ne vieną lietaus egzaminą.

Prieš lietų greičiausią spartą demonstravę S. Vitkauskas su M. Samuičiu ir tapo pirmosios lenktynininkų grupės kvalifikacinių varžybų nugalėtojais, tačiau savo šanso, o tuo pačiu ir sausesnės trasos, dar laukė antroji grupė. Tik po jos greičiausiojo rato paieškų pagaliau paaiškėjo, kas šeštadienį „Omnitel 1000 km lenktynes“ pradės iš pirmosios pozicijos.

Ir dar vienas griaustinis iš tikrai ne giedro penktadienio vakaro dangaus. Antroje lenktynininkų grupėje, kurioje startavo greičiausieji, iki lietaus užfiksuotą geriausią S. Vitkausko rezultatą pavyko pagerinti vos vienai ekipai.

1 min. 27,970 sek. – toks šios dienos herojaus P. Dumbrecko rezultatas pirmą starto poziciją garantavo „Snoras Spyker Squadron“ komandai, kurios „Spyker C8 Laviolette GT2“ rytoj užims pirmą starto poziciją.

Šis sportininko pasiekimas pradžiugino ir jo komandos draugus - T. Coronellą ir J. Gelžinį, laimėjusį jau trejas „Omnitel 1000 km lenktynes“.

Iš antrosspozicijos startuos „Rimo“ ekipa, o iš trečios – „Neiluvos-Martin sport“ lenktynininkai.

Aukštą ketvirtą vietą kvalifikacijoje iškovojo „Skuba Racing Team“ sportininkai, o penktą užims estų „Sild Racing team“ komandos lenktynininkai, vairavę „Dodge Viper“.

„Omnitel 1000 km" kvalifikacijos lenktynėse iš viso dalyvavo 46 komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)