Antradienį vykusiame LASF posėdyje vieningu tarybos sprendimu buvo nuspręsta, kad socialiniuose tinkluose publikuodamas tokią filmuotą medžiagą, LASF licencijuotas sportininkas D. Janušas galimai pažeidė̇ LASF Etikos ir drausmės kodeksą.

LASF prezidento Gintaro Furmanavičiaus teigimu, toks sportininko elgesys yra netinkamas ir prieštarauja federacijos misijai.

„Tarybos posėdyje D. Janušo elgesys buvo įvertintas kaip netinkamas. LASF nesiima vertinti prasižengimo kelių eismo taisyklėms ar jo nebuvimo. Mums svarbi šio licencijuoto sportininko pozicija viešoje erdvėje skatinant saugaus eismo propagavimą̨ ir atsakingumą̨ Lietuvos keliuose. Juk viena iš LASF misijų yra ir saugaus eismo propagavimas. Mes nuo 2007 metų esame FIA programos „For Road Safety“ („Už saugumą keliuose“) nariai. Mūsų tikslas - užtikrinti saugumą ne tik sporto varžybose, tačiau ir šalies keliuose. LASF nariai savo elgesiu turi būti pavyzdys visuomenei. Jie yra saugaus eismo ambasadoriai, žmonės, į kuriuos lygiuojasi mūsų vairuotojai, todėl ir jų elgesys turi būti atitinkamas“, - teigia LASF prezidentas.

LASF taryba nutarė perduoti šio fakto nagrinėjimą LASF Etikos ir drausmės komisijai bei priimti sprendimą LASF licencijuoto sportininko D. Janušo atžvilgiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)