„Taip ir turėtų būti – trenerio auklėtiniai visada turi praaugti trenerį, kitaip treneris yra blogas,“ – juokiasi Simas Juodviršis.

Vos prieš dvejus metus Simo Juodviršio įkurta lenktynių komanda „SJ Motorsport“ iš karto tapo Lietuvos kartingo čempionato lydere – jie antrus metus iš eilės laimėjo čempionato komandinę įskaitą. Tačiau Simas tuo neapsiriboja, jis ieško naujų iššūkių ir naujų talentų, kurie garsintų Lietuvą užsienio lenktynių trasose.

„Mes kartu su Sporto rėmimo fondu norime dar labiau išplėsti kartingo sporto populiarumą ir suteikti galimybę išbandyti savo jėgas tiems, kurie galbūt negali to sau leisti patys. Juk, kaip žinia, kartingo sportas nėra pigus“, – pasakoja Simas Juodviršis.

Sporto rėmimo fondas, administruojamas Švietimo paramos fondo lėšomis, kartu su Simu Juodviršiu ieškos jaunųjų kartingo talentų mokyklose, kvies visus norinčius dalyvauti treniruotėse su Simu Juodviršiu. Svarbu, kad tai ne vienadienis projektas – sutartis pasirašyta net trims metams.

Vaikams nuo 5 iki 17 metų nuo kovo, kai atšils orai bus rengiamos nemokamos treniruotės su profesionalia lenktynių technika, o vaikus treniruos ir lenktynių paslapčių mokins Simas Juodviršis. Atrankos prasidės jau netrukus, nes vietų skaičius labai ribotas – į vieną grupę bus kviečiami tik 24 vaikai. Tačiau iš viso per visas stovyklų dienas treniruotėse dalyvaus net 264 vaikai, iš kurių numatoma, kad bus bent 30 merginų, tad šansas rasti naujų būsimų kartingo žvaigždžių išties nemažas.

Į stovyklas patekę vaikai turės kartą per savaitę užsiėmimus, tačiau visa tai neapsiribos vien važiavimu trasoje. Jie bus supažindinti su sveika gyvensena, fizinio aktyvumo nauda, jiems bus parodyti specialūs fizinio lavinimo pratimai, kurie yra naudingi ne tik būsimiems lenktynininkams, bet ir apskritai bręstančiam jaunimui – jie bus mokomi kaip reikia teisingai sportuoti viename ar kitame amžiuje kai organizmas tik bręsta. Tad stovyklos leis vaikams ne tik išmokti lenktynių pagrindų, bet ir lavins juos bendrąja prasme.

Atskiros treniruotės bus rengiamos Vilniaus, Elektrėnų ir Anykščių miesto vaikams. Jauniesiems galbūt būsimiems lenktynių profesionalams bus rengiamos treniruočių stovyklos, kuriose jie mokysis ir lenktyniaus su pačia pažangiausia ir naujausia lenktynių technika.
„Šiuo metu profesionalūs kartingai renkami Italijoje, „Tony Kart“ gamykloje ir iš ten netrukus išvyks į Lietuvą. Reikia paminėti, kad su „Tony Kart“ technika lenktyniaujantys sportininkai yra laimėję daugybę Europos ir Pasaulio čempionatų, o nemažai Formulės 1 lenktynininkų pirmąsias savo pergales pasiekė lenktyniaudami būtent šiais kartingais“, – sako S. Juodviršis.

Registraciją norintiems dalyvauti nemokamose treniruotėse Simas Juodviršis ketina paskelbti jau netrukus interneto tinklalapyje bei „SJ Motorsport“ komandos „Facebook“ paskyroje.

Projektas vykdomas kartu su Sporto rėmimo fondu, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją