Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, praėjusių metų rudenį išrinkta nauja Lietuvos Kartingo Federacijos taryba nusprendė sujungti įvairių serijų varžybas į vieną didžiulį renginį, todėl tikimasi, kad įvairiose kategorijose Smalininkuose varžysis apie 100 lenktyninkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš aplinkinių valstybių.

Prestižiškiausios be abejonės yra Lietuvos Kartingo Čempionato varžybos, kur sportininkai varžosi tarptautinius standartus atitinkančiose „Mini 60“, „OK“, „OK-Junior“ ir „KZ2“ kategorijose. Tokį sprendimą Lietuvos kartingo federacija priėmė pirmoji Baltijos šalyse orientuodamasi į tendenciją, kad vis daugiau mūsų šalies sportininkų varžosi Europos čempionate.

Lietuvos kartingo čempionato varžybose lenktyniauja patys greičiausi mūsų šalies sportininkai, turintys daugiausiai patirties ir titulų. Tuo tarpu Lietuvos Kartingo federacijos taurės varžybos orientuotos į pradedančiuosius sportininkus. „ARTkart“ taurės varžybos pradėtos rengti 2002 metais ir yra orientuotos į mėgėjus, kuriems lenktyniavimas yra daugiau hobis. Šioje serijoje neretai galima išvysti net kelių kartų šeimos atstovus. Taip pat varžybose startuos ir „Rotax Lithuania Challenge“ taurės lenktynės. Varžybų seriją sudarys 4 etapai, o nugalėtojai gaus vardinį kvietimą dalyvauti „Rotax Max Grand Finals“.

Šeštadienį kartingo lenktynininkai rinksis į Smalininkus

Tradiciškai Smalininkų kartodrome bus įteiktos Aido Januškevičiaus ir Romualdo Barkausko atminimo taurės, o po sportininkų pasirodymo vyks Šakių Taurės važiavimas pramoginiais kartais.

Tad automobilių sporto aistruoliai artėjantį šeštadienį, gegužės 19-ą dieną, turėtų aplankyti Smalininkus. Nuostabiame Lietuvos kampelyje nepristigs įtemptos sportinės kovos ir efektingo važiavimo, žada organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją