Praėjusiame sezone Lietuvos kartingo federacija priėmė pasiteisinusį sprendimą ir sujungė įvairių serijų lenktynes į bendras, todėl dalyviai kartu varžysis ir LKF taurės, „ART Kart“ taurės, „Rotax Lithuania Challenge“ bei „Mėgėjų kartingo akademijos“ lenktynėse.

Augantis dalyvių skaičius

Organizatoriai pastebi tendenciją, kad dalyvių skaičius per pastaruosius kelerius metus išaugo dvigubai. Smalininkų kartodrome šeštadienį vyksiančiose varžybose planuojama sulaukti beveik šimto dalyvių. Pirmajame čempionato etape Vilniuje važiavo 95 lenktynininkai.

Lietuvos kartingo federacijos generalinis sekretorius Karolis Razas išskiria, kad atvyksta vis daugiau sportininkų iš kitų valstybių: „Džiaugiamės, kad varžybos yra atviros, tarptautinės ir kasmet vis labiau augančios. Šeštadienį, kaip ir pirmame etape, turėsime svečių – laukiame jau užsiregistravusių ir į Smalininkus atvykstančių latvių, vokiečių, norvegų, baltarusių ir rusų lenktynininkų.“

Įvairiose kategorijose varžosi ne tik patyrę, geriausius rezultatus šalies pirmenybėse demonstruojantys kartingo lenktynininkai, tačiau čia atrandami ir jaunieji talentai. Prieš tai jie turi baigti kartingo mokyklas – išklausyti teorinių pamokų bei įgyti praktinių vairavimo įgūdžių, o tuomet gali pradėti lenktyniauti „Micro“ ir „Mini“ kategorijose.

Svarbūs techniniai aspektai

„BMW Lietuvos kartingo čempionate“ ir kitose lenktynėse itin akcentuojamas saugumas – sportininkai lenktyniauja tik su šalmais, turinčiais oficialią CIK-FIA homologaciją, kuri nurodo atitikimą keliamiems saugumo kvalifikaciniams reikalavimams bei patikimumą. Jauniesiems sportininkams taip pat pritaikomi specialūs šalmai, padedantys užtikrinti saugumą.

Tarptautinės kartingo varžybos šeštadienį vyks Jurbarko rajone įsikūrusioje Smalininkų kartodromo trasoje. Automobilių sporto varžybos joje organizuojamos beveik 40 metų. Čia įrengtoje 1 km ilgio kartingo trasoje sportininkai gali išvystyti didesnį nei 150 km/val. greitį.

Šalies pirmenybėse aukščiausi titulai atiteks „BMW Lietuvos kartingo čempionato“ dalyviams. Jame lenktynininkai varžosi tarptautinius standartus atitinkančiose kategorijose „Mini 60“, „OK“, „OK-Junior“ ir „KZ2“ kategorijose ir kovoja dėl šalies čempionų vardo.

Lenktynininkai kovoja penkiuose čempionato etapuose. Trečiasis etapas vyks liepos 13 d., o turnyro finalas ir laimėtojų apdovanojimas – rudenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją