„Škoda Fabia R5“ automobilį vairavęs Vaidotas Žala per 13 greičio ruožų nuo artimiausio persekiotojo, lenktynininko iš Estijos Egono Kauro atitrūko beveik dviem minutėmis, skelbiama pranešime žiniasklaidai. Be to, Vaidotas Žala laimėjo 12 iš 13 greičio ruožų. Trečiąją absoliučios įskaitos vietą išsaugojo Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu, kurie atlaikė Vytauto Švedo ir suomio Teemu Asunmaa spaudimą.

Beje, į greičiausiųjų dešimtuką pateko net septyni ekipažai iš užsienio – Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Airijos, Norvegijos.

2WD klasėje taip pat karaliavo vienvaldis lyderis Janis Vorobjovs. Laimėjęs 11 greičio ruožų latvis beveik trimis minutėmis už savęs paliko antrąją vietą iškovojusius Giedrių Firantą ir Matą Valiulį. Trečias šioje klasėje – estas Raiko Aru.

Bene dramatiškiausia kova trasoje vyko R2 įskaitoje, kurioje lenktynininkai varžėsi įspūdingo prizo – automobilio „Toyota Yaris“. Likus dviems ruožams iki lenktynių pabaigos šioje klasėje lyderiavo estas Kenas Tornas, tačiau jis dešimtame greičio ruože, jau po finišo sugebėjo nuvažiuoti nuo kelio, nusivartė į mišką ir liko gulėti aukštyn ratais. Šitaip jis padovanojo pergalę abi dienas jį persekiojusiam ir grėsmingai į nugarą kvėpavusiam latviui Ralfui Sirmaciui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)