S. Juodviršis po visos savaitės treniruočių Italijoje, kur Lonato trasoje ruošėsi Europos KZ2 čempionatui, į Kandavą atvyko puikios sportinės formos.

„Rotax Max DD2“ klasėje S. Juodviršis laimėjo, tačiau pergalė nebuvo lengva. Atrodė, kad treniruotės lietuviui bus lengvas pasivaikščiojimas, tačiau kvalifikacijoje staigmena - vos keturiomis tūkstantosiomis sekundės dalimis lietuvį aplenkė latvis Haraldas Garkaklis.

Pusfinalyje startavęs iš antros vietos lietuvis greitai aplenkė latvį ir finišavo pirmas. H. Garkakliui nepasisekė dvigubai - jį dar aplenkė ir estas Raivo Luhse'as. Finale istorija pasikartojo, tik šįkart S. Juodviršis jau startavo iš pirmos vietos ir užtikrintai nugalėjo.

Po finišo savo pergalę S. Juodviršis skyrė savo tėveliui Aurelijui, kuris tą dieną šventė 50 metų jubiliejų.

Šioje klasėje važiavo ir Laurynas Razas. Praėjusių metų Lietuvos čempionas „Junior“ klasėje šiemet persėdo į galingesnę klasę ir garbingai priešinosi šios klasės senbuviams. Treniruotėse jis netgi buvo trečias, tačiau kvalifikacijoje jam pritrūko šiek tiek sėkmės - finišavo ketvirtas. Pusfinalyje Laurynas taip pat finišavo ketvirtoje vietoje. O štai finale dėl elektronikos gedimo lietuviui teko pasitraukti iš lenktynių įveikus vos 7 ratus.

„Junior“ klasėje gendanti technika koją pakišo Karoliui Jovaišai. Pusfinalyje jis užėmė aštuntą vietą, tačiau finale ir jam sugedo kartas. Galutinėje įskaitoje jis užėmė devintą vietą.

„Masters“ klasėje „RKV Racing“ komandą atstovavo praėjusių metų mūsų šalies čempionas Saulius Pocevičius. Kvalifikacijoje mūsiškis parodė ketvirtą rezultatą ir turėjo gerus šansus kovoti dėl pergalės. Deja, pusfinalyje jis nebaigė lenktynių, o finale, startavęs iš paskutinės vietos, liko penktas.

„Rotax Mini Max“ klasėje lenktyniavo trys „RKV Racing“ lenktynininkai: Dovydas Jonaitis, Silvesteris Aleksejevas ir Ignas Kaselis. Kvalifikacijoje Lietuvos atstovai užėmė devintą, dešimtą ir šešioliktą vietas.

Pusfinalio važiavime S. Aleksejevas finišavo septintas. Pirmą sezoną galingesnėje klasėje rungtyniaujantys I. Kaselis ir D. Jonaitis finišavo atitinkamai aštuntoje ir dvyliktoje vietose. Deja, finale S. Aleksejevui nepasisekė - po kontakto su priešininku jis nukrito į penkioliktą poziciją. Tuo tarpu I. Kaselis važiavo be didesnių klaidų ir finišavo septintas, o D. Jonaitis liko tryliktas.

Kitas Baltijos šalių „Rotax Max“ čempionato etapas vyks birželio 21-22 dienomis Lietuvoje, Smalininkų kartodrome. Tuo tarpu kitą savaitgalį Smalininkuose vyks antras Lietuvos kartingo čempionato etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją