Šių daugiau nei savaitę trunkančių varžybų trasa driekiasi aplink didžiausią Europoje Ladogos ežerą, įspūdingomis Karelijos ir Leningrado regiono vietovėmis. Šiais metais dalyviai ežerą apvažiuos prieš laikrodžio rodyklę, taip įveikdami daugiau nei 1 200 kilometrų, iš kurių net apie 200 km bus specialieji greičio ruožai.

Visureigių klasėse šių metų Ladogos varžybose dalyvauja trys lietuviški ekipažai: Ričardas Malaiška kartu su Vaidotu Paškevičiumi vairuos BBR-3, Andžejus Dzikevičius su Vitoldu Dzikevičiumi važiuos su TRT-Evo, o „Toyota Land-Cruiser 70“ bekelėje valdys Jonas Paičius su Tomu Sangavičiumi ir baltarusiu Pavelu Denisov.

Šiais metais sugrąžinta ir motociklų klasė. Pelkėtose vietose užstrigti ir su keturiais varomais nėra smagu, o iš jų kapstytis su motociklu – ne ką lengviau. Kaip nėra lengviau išsilaikyti ant motociklo ir skriejant rąstų bei akmenų sąvartomis besidriekiančia trasa.

Motociklų klasėje dalyviai startuoja po du. Lietuvą šiemet Ladogos bekelėse atstovauti pasiryžo Aidas Bubinas ir Mindaugas Aškelėnas. Jie važiuos motociklais KTM EXC-350F. Beje, lietuviai buvo pirmieji, užsiregistravę motociklų įskaitoje.

„Sunku įvertinti Ladogos varžybas jose nebuvus ir tik žiūrint vaizdo medžiagą ar nuotraukas. Nors šios varžybos yra vienos sudėtingiausių bekelės varžybų Europoje, organizatoriai teigia, kad jų tikslas nėra nužudyti mus ir mūsų techniką. Visgi ankstesnių metų pavyzdžiai rodo, kad lengva tikrai nebus. Yra tokių kelių kilometrų specialiųjų ruožų, kuriems įveikti skiriamas net 8 valandų laiko limitas... Po tokių pavyzdžių optimizmo lieka nedaug.

Tiesa, šiemet motociklų įskaita grįžta po pertraukos ir su tam tikrais pakeitimais. Belieka tikėtis, kad iki finišo atlaikys ir mūsų technika, ir mes patys. Mums šie pirmieji metai bus labiau žvalgybiniai. Todėl aukštų tikslų sau nekeliu. Svarbu finišuoti. Ir tai jau bus man pasiekimas“, – sakė A. Bubinas.

Pirmąją dieną motociklininkai iš viso įveiks 269 kilometrus, iš jų net 52 kilometrus sudarys specialusis ruožas skambiu pavadinimu „Karvės ketera“. Šiai keterai įveikti organizatoriai skiria penkių valandų limitą. Nuotraukos ir daugiau apie tai, kaip seksis Aidui ir Mindaugui bei kitiems Ladogos varžybų dalyviams pažadame iš karto, kai tik lietuviai kirs pirmosios dienos finišo liniją.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)