Pirmoji Pasaulio ralio-kroso čempionato diena Prancūzijoje lietuviui Rokui Baciuškai pasibaigė itin džiugiomis naujienomis. Jis po pirmųjų dviejų kvalifikacinių važiavimų, susumavus jų rezultatus, užėmė pirmąją vietą ir tapo bendros įskaitos lyderiu.

„Šiandien turėjau labai daug pirmų kartų. Pirmą kartą laimėjau kvalifikaciją. Taip pat pirmą kartą buvau pirmas Pasaulio ralio-kroso čempionato bendroje įskaitoje po pirmos dienos. Bet tai buvo pirmas kartas ne tik man, ne tik Lietuvos auto sporto istorijoje, bet šie pirmi kartai buvo ir mano atstovaujančiai „GCK“ komandai. Visa komanda džiaugėsi šia maža pergale“, – po pirmosios dienos kalbėjo „GCK Academy“ komandos lenktynininkas R. Baciuška.

Pirmąją lenktynių dieną Prancūzijoje taip pat lietuviui pavyko pravažiuoti fantastiškai greitai „Joker“ ratą. Lenktynininko iš Tauragės užfiksuotas laikas buvo absoliutus trasos rekordas.

Tačiau antroji diena „Loheac“ miestelyje įsikūrusioje trasoje prasidėjo nekaip, nors startinė pozicija buvo itin patogi mūsų tautiečiui. Mat, trečiojoje kvalifikacijoje R. Baciuškai ir jo važiavimo konkurentams teko važiuoti visiškai pirmiems. Trasa po nakties buvo palaistyta, joje buvo itin slidu. Taip pat rezultatui pagerinti nepadėjo ir tai, kad „Pole“ pozicijos tiesė po starto buvo šešėlyje.

„Trečiojoje kvalifikacijoje nepavyko sustartuoti puikiai. Trasa po nakties buvo itin slidi, taip pat teko važiuoti paskui T. Scheiderį, kuris netikėtai važiavo daug lėčiau nei įprastai. Dėl geresnės pozicijos teks kovoti ketvirtojoje kvalifikacijoje“, – po trečiosios kalbėjo „GCK Academy“ komandai atstovaujantis lietuvis.

Ketvirtojoje kvalifikacijoje viskas ėjo kaip iš anksto surežisuotame scenarijuje. R. Baciuška pravažiavo be klaidų ir pademonstravo antrą greičiausią rezultatą ketvirtojoje kvalifikacijoje. O susumavus visų keturių kvalifikacijų rezultatus lietuvis galėjo džiaugtis antrąja vieta bendroje įskaitoje bei pirmąja pozicija starte antrajame pusfinalyje.

Rokas Baciuška Pasaulio ralio-kroso čempionate Prancūzijoje

„Pusfinalyje sėkmė nelabai lydėjo, tačiau iškovota antra vieta leido kovoti finale. Čia gavau startuoti antroje eilėje ir mano nelaimei visiškai „užmuštomis“ padangomis. Mat, lenktynių savaitgaliui galima naudoti tik 8 naujas ir 4 senas padangas bei likusias iš praėjusių varžybų. Mes buvome sunaudoję visą savo limitą ir teko važiuoti jau tuo, ką turėjome. Dėlto paskutiniuose dviejuose ratuose negalėjau pilnai išpildyti komandos strategijos. Kuo arčiau būti A. Marklundo. Taip pat koja pakišo dar ir techninės bėdos. Neklausė pavarų svirtis. Nepaisant to, turėjau labai gerą treniruotę prieš kitų metų sezoną, o dabar metas ruoštis naujai kovai Latvijos etape“, – sakė R. Baciuška.

Finalinę kovą Prancūzijoje laimėjo galiausiai švedas Timmy‘as Hansenas. Jam tai buvo trečioji pergalė šių metų Pasaulio ralio-kroso čempionate. Antras liko R. Baciuškos komandos draugas prancūzas Antonas Marklundas. Trečias ant pakilos lipo švedas Kevinas Hansenas.

Rugsėjo 14-15 dienomis Pasaulio ralio-kroso čempionatas kelsis arčiau Lietuvos. Jis vyks Latvijos sostinėje Rygoje, Bikernieki trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)