Nors R. Kupčikas treniruotėse buvo greičiausias, vieną šios trasos 4,083 kilometro ilgio ratą nuvažiavęs per 1 min. 56,499 sek., treniruotėse užimtos pozicijos nepavyko pakartoti.

„Stigo, regis, mažmožio“, - tik pasibaigus kvalifikacinėms varžyboms telefonu iš Poznanės Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ pasakojo R. Kupčikas. – Treniruotes lydėjo labai permainingos oro sąlygos, o per kvalifikacines varžybas trasa išdžiuvo ir pastebimai pakilo jos temperatūra, todėl mūsų automobilio padangų slėgis neatitiko trasos charakteristikų. Greičiausius laikus pavyko užfiksuoti pirmuose ratuose, o toliau padangos perkaito ir nedavė tokių rezultatų, kokių tikėjausi ir aš, ir komanda“.

Tačiau už lietuvio nugaros liko 22 varžovai ir sportininko nuomone trečia starto pozicija nėra jam bloga.

Bent jau iki lenktynių R. Kupčikas sėkmės stoka pirmame varžybų etape irgi negalėtų skųstis. Nuo pat ketvirtadienio, kai lenktynininkams buvo leista susipažinti su trasa ir varžybų technika, Poznanėje vyravo labai permainingi orai, todėl lietuvis džiaugėsi galimybe pratintis prie bet kokių gamtinių sąlygų. R. Kupčikas bandė įvairius padangų slėgius, mašinos valdomumą, stengdamasis kuo geriau įsiminti trasą. O paskutinei treniruotei pasibaigus visa Lietuvos komanda neslėpė džiaugsmo, kad mūsiškis čia, kaip ir prieš šešerius metus, vėl buvo pirmas.

Dideliam vietinės publikos džiaugsmui kvalifikacines lenktynes laimėjo Lenkijos sportininkas Mateuszas Lisowskis, kuris ir pradės lenktynes iš pirmos starto pozicijos. Iš antros startuos švedas švedas Rasmus Marthenas, kuris laisvose treniruotėse buvo trečias.

Šiemet, po šešerių metų pertraukos vėl atgaivintoje „Volkswagen Castrol Cup“ lenktynių serijoje varžosi 25 sportininkai iš Lenkijos, Austrijos, Švedijos, Meksikos, Čekijos, Vokietijos, Slovakijos ir Lietuvos. Visi jie vairuoja vienodus, specialiai šioms lenktynėms parengtus septintos kartos „Volkswagen Golf Racing Edition 2.0 TSI“ automobilius, kurie išvysto 260 AG pajėgumą. Be to į visus juos įmontuota „Push to Pass“ sistema, pridedanti dar 50 papildomų arklio galių.

Pirmos lenktynės prasidės šeštadienį 13.15 val. Lietuvos laiku.

2013 metų „Volkswagen Castrol Cup“ čempionato tvarkaraštis (eilės numeris, trasa, data):

1. Tor Poznan, Lenkija, balandžio 12-14 d.
2. Slovakia Ring, Slovakija, balandžio 26-28 d.
3. Autodrom Brno, Čekija, gegužės 17-19 d.
4. Tor Poznan, Lenkija, birželio 21-23 d.
5. Red Bull Ring, Austrija, rugpjūčio 23-25 d.
6. Hungaroring, Vengrija, rugsėjo 20-22 d.
7. Tor Poznan, Lenkija, spalio 4-6 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją