„Matant visą organizaciją ir dalyvių parką aišku, kad čia – labai aukšto lygio tarptautinės varžybos. Vien R5 automobilių čia 22, o greičio ruožų kilometrų – daugiau nei 200. Laukia labai intensyvus žvyrinio ralio sezono atidarymas“, – po administracinės komisijos pasakojo V. Žala.

Pirmasis sportininkų startas „Rally Liepaja“ vyks penktadienio popietę, 17 val. – tai bus 3 km kvalifikacinis ruožas. Pagal jo rezultatus pirmi 15 lenktynininkų tą patį vakarą pasirinks starto pozicijas. Šeštadienį ekipažų laukia 5 greičio ruožai (99 km) Talsų (Talsi) apylinkėse, iš kurių ilgiausias – net 28 km. Sekmadienį – dar 8 greičio ruožai bei 106 km aplink Liepoją.

ERČ dalyvaus 51 ekipažas, tarp jų – ir keturi iš Lietuvos. Be V. Žalos su A. Malnieksu, ralyje žiūrovai išvys Vytautą Švedą su Žilvinu Sakalausku, Egidijų Valeišą su Mindaugu Varža bei Vladą Jurkevičių su Mindaugu Čepuliu.

Vaidotas Žala ir Andris Malnieksas

„Liepojos regione mes jaučiamės kaip Lietuvoje – daug kartų esame čia lenktyniavę, trasas žinome ir tikimės pasivaržyti. Apie pergalę absoliučioje įskaitoje su mūsų technika svajoti neįmanoma, tačiau sieksime nugalėti ERC2 įskaitoje. Kai kurie greičio ruožai gali būti palankesni mūsų automobiliui, sieksime juose išnaudoti visas galimybes ir suteikti kuo daugiau gražių vaizdų ralio žiūrovams“, – apie artėjantį savaitgalį kalbėjo V. Švedas.

„Rally Liepaja“ – trečias Europos ralio čempionato etapas iš aštuonių. Artėjančiame ralyje dalyvauja praėjusių metų Europos ralio čempionai Aleksejus Lukjanukas su Aleksejumi Arnautovu bei 2019 m. sezono lyderis – Lukaszo Habajaus ir Danielio Dymurskio ekipažas iš Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją