„Kauno rudens“ ralį, prie kurio starto linijos išsirikiavo 44 ekipažai, surengė Lietuvos „Porsche“ klubas kartu su Lietuvos automobilininkų sąjunga, Lietuvos automobilių ir Kauno automobilininkų klubais.

Pirmas 150 kilometrų distancijos su joje buvusių 14 greičio ir specialiųjų rungčių ruožų finišo liniją kirto daugkartinis šalies automobilių žiedinių lenktynių ir ralio čempionas Ramūnas Čapkauskas, kuriam tramdyti galingą „Mitsubishi Lancer“ šįkart padėjo Saulius Dargys.

Nugalėtojams įteiktas vienas pagrindinių šio ralio trofėjų – Kastyčio Girdausko atminimo taurė.

Absoliučiai greičiausias ekipažas šventė pergalę ir LASF sportininkų įskaitoje, artimiausią savo varžovą – Dovilio Čiutelės ir Alekso Dainio duetą, kuris vairavo VAZ 2015 automobilį, pranokęs net 2 min. 7 sek.

Trečią vietą LASF sportininkų įskaitoje iškovojo Modestas Jakas su Vytautu Ožiūnu („Opel Astra). Jie nuo nugalėtojų atsiliko 3 min.48,6 sek.

LAS taurės paskutinio, penkto, etapo varžybas su „Subaru Impreza“ užtikrintai laimėjo Vytis Paulikonis su Audroniumi Gulbinu. Šis duetas ir ralio bendroje įskaitoje džiaugėsi aukšta antra vieta. Jie absoliučiai greičiausiam šio ralio lenktynininkui R. Čapkauskui pralaimėjo tik 43,8 sek.

1 min. 48,8 sek. nuo R. Čapkausko atsiliko ir antri LAS taurės paskutinio etapo prizininkai Audrius Liutkevičius su Sauliumi Ruzgu, kurie vairavo „Honda CRX“.

Trečią vietą šioje įskaitoje užėmė Raimundo Sakalausko ir Indrės Senkutės ekipažas, vairavęs „Subaru Impreza“. Šis duetas absoliučiam ralio nugalėtojui pralaimėjo tik 2 min. 0,6 sek.

„Tokie aukšti LAS taurės įskaitos nugalėtojų ir prizininkų rezultatai įtikinamai parodo išaugusį per paskutinius metus LAS taurės varžybų lygį ir tolydžio kylantį jose dalyvaujančių sportininkų meistriškumą“, - džiaugdamasis skambiu paskutiniu ralio akordu kalbėjo vienas šių varžybų organizatorių, LAS prezidentas Rimvydas Anusauskas.

Mėgėjų įskaitoje pergalę šventė Vytenis Poškaitis su Žydrūnu Karpavičiumi („Volvo V 70“), pranokę Ramūną Kudrevičių su Justinu Jankausku (BMW 318) ir Tadą Puidoką su Rūta Čiutelyte („Volkswagen Golf“).

16 ekipažų varžėsi atskiroje sporto meistrų ir teisėjų veteranų, LAK narių ir rėmėjų grupėje, kurios dalyviams teko įveikti perpus trumpesnę distanciją.

Po finišo aukštai iškėlę Arvydo Girdausko taurę – pagrindinį šios įskaitos trofėjų – labiausiai džiaugėsi jos nugalėtojai Juzefas Malevskis ir Gediminas Sabaliauskas, vairavę lenktynininkų sportinę jaunystę menantį VAZ 2105.

Antra vieta šioje įskaitoje atiteko Stanislovui Aukštkalniui su Levonu Vitkumi (VAZ 21011), o trečioji – Rimgaudui Statnickui su Rimantu Pukėnu (VAZ 2106). Visi trys prizininkai šventė pergales ir savo automobilių klasėse.

Komandų sezono uždarymą paskelbusio ralio „Kauno ruduo 2012“ įskaitą laimėjo „Trys spalvos Racing“ ekipa, kurios sportininkai surinko 50 taškų. Antrą vietą užėmė „Alytaus autoklubo“ (34 taškai), o trečią – Kelmės ASK (21 taškas) sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)