Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip greta vieno Elektrėnų ralio greičio ruožų esančios sodybos kieme atsiduria raudonas „Volkswagen Passat“.

Automobilio viražai ant išpuoselėtos vejos sodybos šeimininkų nepradžiugina: vienas jų puola lupti „Passat“ durelių, tačiau iš automobilio iššokę trys jaunuoliai paleidžia į darbą kumščius ir kojas. Prie automobilio pribėga dar vienas vyresnio amžiaus vyras, tačiau kliūva ir jam. Alaus buteliais ginkluoti vaikinai nepaliečia tik vyresnio amžiaus moters, bandančios agresyvius įsibrovėlius paauklėti rankoje laikoma šlepete. „Passat“ keleivio vietoje sėdinti mergina iš automobilio taip ir neišlipa.

Pastebėjęs, kad jų link leidžiasi minia ralio žiūrovų, „Passat“ ekipažas sušoka atgal į automobilį ir nurūksta tolyn, ant vejos palikę gulėti sumuštą žmogų.

Išvažiavo į greičio ruožą

Agresyvūs jaunuoliai sprukdami nuo minios išvažiavo ir į greičio ruožą tuo metu, kai šiame vyko varžybos. Pabrėžiama ir tai, kad į kelią jie išsuko prieš kryptį, kuria važiavo sportininkai. Laimei, tuo metu neatvažiavo nė vienas ralio dalyvis.

Tiesa, raudonojo „Passat“ kelionė trasa truko neilgai. Visiškai netrukus jis buvo sustabdytas lauke ir čia kumščius į darbą paleido aplink susibūrę ralio žiūrovai.

„Passat“ ekipažas nepasidavė tempiamas iš automobilio ir nurūko tolyn. Organizatoriai minėtame greičio ruože sustabdė varžybas, taip pat iškvietė policijos pareigūnus, medikus.

Kreipėsi į policiją

Ramūnas Čapkauskas, automobilių sporto meistras ir Elektrėnų ralio organizatorius, neneigė, kad garsiai nuskambėjęs incidentas jam tikrai žinomas, dėl jo buvo kreiptasi į policijos pareigūnus, kurie surado įvykio „herojus“ ir pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Kalbant bendrai, ralio kultūra auga ir gerėja, tačiau ralis nuo kitų sporto šakų skiriasi tuo, kad jis – nėra uždaras renginys. Mūsų ralis buvo nemokamas, todėl kažkam uždrausti įeiti tiesiog nėra galimybių, – kalbėjo jis. – Taip jau yra, kad kiekviename ralyje pasitaiko tokių epizodų, mat dalis žmonių atvažiuoja ne gerai praleisti laiko ir stebėti varžybų, o vartoti alkoholio. Tik apie tuos atvejus nutylima. Gerai, kad šitas atvejis nuskambėjo plačiai ir baigėsi sąlyginai laimingai.“

Anot ralio organizatoriaus, tai, kad žiūrovai automobiliu įvažiavo į greičio ruožą kai jame vyko varžybos, ir akistata su didžiuliais greičiais lekiančiais automobiliais galėjo baigtis kraupia nelaime, yra viena. Kita yra tai, kad į svetimą valdą įsibrovę žiūrovai ėmėsi fizinio smurto.

„Policijos pareigūnai dėl šito pradėjo ikiteisminį tyrimą, renkami parodymai. Jeigu bus įrodyta jų kaltė, gali būti, kad jiems teks ir baudžiamoji atsakomybė“, – kalbėjo R. Čapkauskas pabrėžęs, jog tikisi, kad šis atvejis taps pamoka daugeliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)