Šeštadienį vyko kvalifikacinės varžybos, kurios Lietuvos atstovui ir vėl susiklostė ne itin palankiai. Jis, kaip ir prieš tai vykusiose Austrijos etapo atrankos varžybose, užėmė devintą poziciją ir iš jos buvo priverstas pradėti pirmąsias lenktynes.

R. Kupčikas kovojo netausodamas jėgų, tačiau jam pavyko aplenkti tik du varžovus, startavusius iš geresnių kvalifikacinėse varžybose iškovotų pozicijų. Lietuvis 11,062 sek. atsiliko nuo lenktynes laimėjusio lenko Mateuszo Lisowskio.

Antrųjų lenktynių finišą R. Kupčikas kirto aštuntas, šįsyk nuo jas laimėjusio Jano Kisielio atsilikęs 11,251 sek.

Savo taupyklę Vengrijoje lietuvis papildė 58 įskaitiniais taškais, kurie leido jam išsaugoti užimamą šeštąją vairuotojų įskaitos vietą.

R. Kupčikas su 337 įskaitiniais taškais nuo penktąją poziciją užimančio Maciejaus Steinhofo atsilieka 10 taškų, tačiau septintąją vietą užimantis Marcusas Fluchas Robertui pralaimi vos vieną tašką.

Prieš paskutiniojo - lemiamo etapo - lenktynes, kurios vyks spalio 4-6 dienomis Poznanėje (Lenkija), ir toliau pirmauja M. Lisowskis, kurio sąskaitoje - 450 taškų.

Antras kol kas J. Kisielis (403 taškai), o trečiąją poziciją užima Jakubas Litwinas, prieš lemiamo etapo lenktynes surinkęs 398 taškus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją