Rygoje ne pačias geriausias savo lenktynes pravažiavo šios komandos lyderis ir praėjusių metų Europos kartingo čempionas Simas Juodviršis. Simui šįkart teko pripažinti latvio Konstantin Calko pranašumą. Tačiau bendroje čempionato įskaitoje Simas Juodviršis po keturių etapų vis dar pirmauja, nors ir vienu tašku.

Čempiono likimas „Rotax Max DD2“ klasėje spręsis paskutiniajame etape Estijoje. Jis vyks naujoje trasoje, kurioje nėra lenktyniavę nei Simas, nei Konstantinas. Tai bus principinė dvikova, nes laimėjęs Baltijos šalių čempiono titulą lenktynininkas gaus teisę vykti į Jungtinėse Amerikos Valstijose, Naujajame Orleane rengiamas „Rotax Max“ pasaulio taurės lenktynes.

Panašus scenarijus lenktynėse Rygoje klostėsi ir „Rotax Max DD2 Masters“ klasės dalyviams. Pripažintas šios klasės lyderis „Energy Racing“ komandos lenktynininkas Saulius Pocevičius Rygoje taip pat nelaimėjo. Pusfinalyje Saulius liko tik penktas. Finale, startavęs iš penktosios vietos jis aplenkė tris sportininkus, tačiau finišavo antras. Lietuviui nepavyko aplenkti tik latvio Anrijso Lembergso, kuris laimėjo ir pusfinalio, ir finalo važiavimus.

Bendroje „Rotax Max DD2 Masters“ klasės lenktynininkų rikiuotėje vis dar pirmauja „Energy Racing“ atstovaujantis Saulius Pocevičius, tačiau po pergalės Rygoje jam ant kulnų mina Latvijos sportininkas. Šios klasės atstovai taip pat kovoja dėl kelialapio į pasaulio čempionato finalą JAV.

„Mini 60“ klasėje puikiai pravažiavo jauniausias „Energy Racing“ komandos narys Silvesteris Aleksejevas. Jis iš devynių sportininkų finišavo puikioje antroje vietoje. Tai vienas aukščiausių šio jauno lenktynininko pasiekimų Baltijos šalių čempionate. Silvesteris nusileido tik savo tautiečiui Kasparui Vaškeliui, kuris laimėjo lenktynes Rygoje.

Ne taip gerai ketvirtajame Baltijos šalių kartingo čempionato etape sekėsi „Rotax Max Junior“ klasėje besivaržantiems sportininkams. Šios klasės lyderis tarp lietuvių Rokas Baciuška šįkart liko už nugalėtojų pakylos – jis finišavo tik penktas. Jo komandos draugas Laurynas Razas liko šeštoje pozicijoje.

Blogiausiai „Energy Racing“ komandoje sekėsi Karoliui Jovaišai. Karolis žengia tik pirmuosius žingsnius šiose lenktynėse, todėl jo pasiektą vienuoliktą vietą iš devyniolikos dalyvių komandos vadovai vertina teigiamai.

Paskutinis Baltijos šalių kartingo čempionato etapas, vyks rugpjūčio 16-18 dienomis Estijoje, Tabasalu trasoje. Tai bus jungtinis dvigubas etapas, kuris ir nuspręs Baltijos šalių čempionus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją