Prieš auditoriją drąsiai stojo vienas iš pastovių įvairių varžybų dalyvių ir prizininkų, „važiuoklės guru“ tituluojamas Mantas Kuzmarskis.

Paskaitą pradėjęs autosporto inžinerijos pradmenimis, Mantas apžvelgė viską, kas svarbu mėgėjiškų varžybų dalyviui: automobilio padangų slėgis, stabdžių trinkelių pasirinkimas, vairavimo technika, važiuoklės parametrų niuansai, strategija ir t.t. Į diskusiją guviai įsijungus auditorijai, neatsakytų klausimų neliko.

Apie tris valandas vykusiame aptarime dalyviai gavo šansą pagilinti savo žinias ir sužinoti paprastus atsakymus į ramybės neduodančius klausimus. Šios žinios netrukus virs praktika – jau šeštadienio naktį „Vimota Miesto lenktynėse“ suplanuotas naktinis etapas, kuris iš dalyvių ir jų technikos pareikalaus visiško susikaupimo.

Varžybas organizatoriai žada pradėti vos sutemus, t.y. apie 16 valandą. Tamsos apsuptame aerodrome vyrauja pievos ir yra tik vienas kitas orientyras, kuris padėtų orientuotis ar pasirinkti stabdymo taškus, tad lengvų pergalių tikėtis naivu.

Pakalbinti varžybų organizatoriai džiaugiasi, jog tiek teorijos, tiek ir praktikos užsiėmimai itin populiarūs: „Mintis surengti pasikalbėjimą su dalyviais buvo labai natūrali – visų šių varžybų tikslas yra leisti žmonėms saugiai pasilakstyti ir tuo pačiu pritraukti juos į automobilių sportą.

Misija yra vykdoma – mes turime tuzinus naujų veidų, tad dabar atėjo metas jiems suteikti pirmines žinias, kaip iš tiesų reiktų tobulinti savo automobilį ir patį save. Per trečiadienio vakarą gautą informaciją vaikinai turės greitai „suvirškinti“ ir tikėsimės, jog šeštadienio nakties varžybose ji jau padės greitėti“, – pasakoja varžybų organizatorius Linas Ramoška.

Šeštadienį įvyksiantis naktinis pasivažinėjimas yra tik vienas iš daugiaetapio, S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vykstančio čempionato – pastarasis viso šaltojo sezono metu leis saugiomis sąlygomis tobulinti savo vairavimo įgūdžius ir niekam netrukdant tiesiog nuleisti garą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją