Dar prieš pusmetį „Gazas dugnas TV“ komanda pradėjo ruoštis vasaros startui pajūryje. Planuota, kad be lenktynininkų I. Paukščio ir K. Vaškelio, komandai atstovaus „Gazas Dugnas TV“ įkūrėjai Andrius Jonaitis ir Paulius Garkauskas.

Jei profesionaliems licencijuotiems pilotams beliko ramiai ruoštis lenktynėms, tai A. Jonaitis ir P. Garkauskas viską pradėjo nuo nulio. Į pagalbą pasitelktas treneris Tauras Tunyla, su kuriuo naujokai valandų valandas praleido simuliatoriuose. Taip pat komanda išbandė lenktyninį „Volkswagen Scirocco“ autodrome šalia Šiaulių, treniravosi Estijos Parnu trasoje.

Kai A. Jonaičiui ir P. Garkauskui iki piloto licencijos beliko vienas žingsnis, lenktynių organizatoriai pareiškė, kad mažiau patyrusiems pilotams dėl itin didelio dalyvių skaičiaus durys į šių metų „Aurum 1006 km lenktynes” uždaromos. Taip per dieną neliko pusės komandos narių.

„Viskas klostėsi puikiai, tačiau teko skubiai ieškoti išeities“, – teigė Izidorius Paukštys.

Vis dėlto pilotas pasakoja, kad projektas bus ir toliau vystomas, o A. Jonaitis ir P. Garkauskas ruošiasi startui netrukus Estijoje vyksiančiose dviejų valandų ištvermės lenktynėse.

Planus teko skubiai keisti

Apie pasikeitusią situaciją komanda sužinojo likus vos porai savaičių iki lenktynių. I. Paukštys skubiai rado, kas galėtų startuoti už „Volkswagen Scirocco“ vairo. Tai – Deividas Sakalauskas ir Tomas Jatkevičius.

„Su naujais nariais atėjo ir nauji rėmėjai. Ruošėmės lenktynėms pusmetį, o viską pakeisti teko vos per keturias dienas. Teko pagaminti naujus tentus, naujas aprangas, naujus lipdukus ant bolido ir antsiuvus ant aprangų. Viską pavyko suderinti ir gauti paskutinę minutę - tiesiai į techninę komisiją“, – pasakoja I. Paukštys.

Dabar visi formalumai jau atlikti, o „Auto Aves by Sigmaris“ komanda laukia šeštadienio starto.

„Pradinės sudėties komandoje aš būčiau labiausiai patyręs. Viskas taip apsivertė, kad dabar tapau mažiausiai patirties komandoje turinčiu nariu – man tai bus pirmosios lenktynės Palangoje. Kasparui Vaškeliui tai bus jau trečiosios lenktynės, Deividui Sakalauskui ir Tomui Jatkevičiui – antras startas Palangoje“, – pasakoja Izidorius Paukštys.

22-siose lenktynėse Palangoje šiemet varžysis 142 sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Nyderlandų ir Didžiosios Britanijos. Prie starto linijos šeštadienio vidurdienį išsirikiuos 41 komanda, atstovaujanti Lietuvai, Estijai, Vokietijai, Nyderlandams ir Jungtinei Karalystei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)