Abu WEC čempionato prototipų klasėje dalyvaujančius hibridinius „Porsche 919“ automobilius papuoš „DMG MORI“ logotipas. Jis bus matomas ant abiejų kiekvieno automobilio stabilizatoriaus pusių, ant automobilio priekinio oro aptako ir žemiau priekinių žibintų.

Pagrindinė „DMG MORI“ veiklos sritis – aukštos kokybės technologinės įrangos gamyba ir su tuo susijusios paslaugos. Kompanija taip pat kuria programinę įrangą ir veikia energetikos srityje. „DMG MORI“ priklauso 21 gamykla ir 146 paslaugų teikimo bei produktų pardavimo vietos visame pasaulyje.

„Mūsų kompanija yra gerai žinoma dėl savo tradicijų, preciziškumo ir lyderystės technologijų srityje. O tai puikiai atitinka „Porsche“ vertybes ir aukštus standartus“, – sakė „DMG MORI“ valdybos pirmininkas daktaras Rudigeris Kapitza.

"Porsche DMG MORI"

„Porsche“ WEC čempionate taip pat bendradarbiaus su Šveicarijos laikrodžių gamintoju „Chopard“. Ši kompanija bus oficiali „Porsche Team“ laiko skaičiavimo partnerė, jos logotipai puoš visus keturis WEC čempionate važiuosiančius „Porsche“ automobilius.

Iš viso WEC čempionate dalyvaus keturi legendinių sportinių automobilių gamintojo „Porsche AG“ automobiliai. Greičiausioje prototipų klasėje („LMP1“) po „Porsche Team“ vėliava startuos du hibridiniai „Porsche 919“. Tuo tarpu „GTE-Pro“ klasėje pernai iškovotą klasės nugalėtojo titulą gins du „Porsche 911 RSR“ automobiliai. Ši komanda vadinsis „Porsche Team Manthey“.

Vieno hibridinio „Porsche 919“ automobilio ekipažo pagrindinis vairuotojas kiekviename WEC etape bus 33-ejų metų vokietis Timo Bernhardas, kito – 36-erių metų prancūzas Romainas Dumas. Abu jie yra „Porsche“ gamyklos automobilių bandytojai, 2010 metais abu tapo Le Mano lenktynių čempionais.

WEC čempionatą sudaro aštuonerios lenktynės, vykstančios trijuose žemynuose. Pirmos lenktynės įvyks balandį Jungtinėje Karalystėje, Silverstono trasoje. Vienas iš šio čempionato etapų – garsiosios 24 valandų Le Mano lenktynės. Tai seniausios pasaulyje ilgų distancijų automobilių lenktynės, organizuojamos jau nuo 1923 metų.

Ženevos automobilių parodoje „Porsche“ pristatė ir daugiau dėmesio vertų naujienų: WEC čempionate debiutuosiantį hibridinį „Porsche 919“ bei „Porsche 911 RSR“, taip pat „Porsche Macan S Diesel“ ir Europoje debiutuojantį „Porsche 911 Targa“.

Oficiali „Porsche“ atstovė Lietuvoje yra UAB „Prime Auto“. Bendrovė priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus grupė“, kuri vykdo veiklą automobilių prekybos ir techninio aptarnavimo, nekilnojamojo turto vystymo, automobilių aikštelių valdymo ir energetikos srityse. Įmonių grupei iš viso priklauso 20 įmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)