Šiuo metu yra trys galimos trasos konfigūracijos: „100 Circuit“ (1,577 km, 6 posūkiai), „200 Circuit“ (3,219 km, 8 posūkiai) ir „300 Circuit“ (4,812 km, 13 posūkių). 10-as ir 11-as „Porsche Carrera Cup GB“ etapai įvyko pastarame trasos variante, kuris buvo pradėtas eksploatuoti tik šiemet. „300 Circuit“ pasižymi ir greitomis, ir lėtomis atkarpomis, trasos konfigūracija gana įdomi, tik gal kiek siauroka.

Dauguma britų pilotų jau buvo išbandę šią trasą testų metu, tuo tarpu „Juta Racing“ komandos lyderis Jonas Gelžinis turėjo ilgą pertrauką tarp varžybų (neskaičiuojant 1000 km lenktynių Palangoje), tad starto buvo laukiama su nerimu - visada yra sunku „įsivažiuoti“.

Komandos nuotaika pagerėjo jau po antrų laisvų treniruočių, kurių metu J. Gelžinis užfiksavo ketvirtą laiką. Pirmų lenktynių kvalifikaciją laimėjo Michaelas Meadowsas (1 min. 52,583 sek.), o antrų lenktynių kvalifikaciją - Stephenas Jelley‘us (1 min. 52,761 sek.).

J. Gelžinis iškovojo 5-ą ir 7-ą starto pozicijas (atsiliko 0,262 ir 0,411 sek.) ir tradiciškai pirmavo tarp „Pro-Am1“ kategorijos atstovų. Įdomu tai, kad pirmoje kvalifikacijoje net 13-a pirmų dalyvių „sutilpo“ į 1 sekundės intervalą, o antroje kvalifikacijoje – 12 dalyvių.

Kokie greiti „Porsche 911 GT3 Cup“ automobiliai įrodo ir tas faktas, jog BTCC („British Touring Car Championship“) kvalifikacijos laimėtojas, gerai žinomas iš „Penktosios pavaros“ TV laidų Jasonas Plato su „Chevrolet Cruze“ ratą įveikė per 1 min. 58,691 sek.

Apskritai, „Porsche“ yra greičiausi automobiliai trasoje – jie lenkia ir minėtus BTCC, ir „Ginetta GT Supercup“, ir „Renault Clio“ taurės dalyvius, o nusileidžia tik Didžiosios Britanijos formulės „Renault 2.0“ dalyviams.

Pirmo etapo startas J. Gelžiniui nepasisekė. Iki lenktynių vidurio jį dar bandė persekioti Jamesas Suttonas, tačiau vėliau mūsiškis atitrūko ir netgi pasiekė trečią geriausią rato įveikimo laiką. Etapą laimėjo S. Jelley‘us, antras finišavo M. Meadowsas, trečias – debiutantas, Australijos „Porsche Carrera“ taurės dalyvis, Benas Barkeris. J. Gelžinis finišavo šeštas, nuo nugalėtojo atsilikęs 5,046 sek. Beje, pirmi dešimt finišavusiųjų „sutilpo“ į 10 sekundžių intervalą.

Antro etapo starto metu J. Gelžinis problemų jau neturėjo ir kurį laiką bandė persekioti Euaną Hankey’ų. Deja, persekiojimas baigėsi tuo, kad perkaito „Porsche“ padangos, tad likusią lenktynių dalį jau teko dažniau žiūrėti į galinio vaizdo veidrodėlius, kad per daug nepriartėtų varžovai.

Etapą vėl laimėjo S. Jelley‘us, antras finišavo M. Meadowsas, o štai trečias – geriausią savo rezultatą pasiekęs Richardas Plantas. J. Gelžinis užėmė septintą vietą ir vėl nugalėjo „Pro-Am1“ kategorijos įskaitoje.

Po 11-os etapų į pirmą vietą pakilo S. Jelley‘us („Parker with Juta“) - 186 taškai, į antrą - M. Meadowsas („SAS Redline Racing“) - 177 taškai, į trečią vietą nukrito J. Suttonas („SAS Redline Racing“) - 174 taškai.

E. Hankey‘us („Parker with Juta“) liko ketvirtoje vietoje - 134 taškai, į penktą vietą po puikaus savaitgalio pakilo R. Plantas („Team Parker Racing“) - 113 taškų, į šeštą vietą nukrito J. Gelžinis – 106 taškai.

„Pro-Am1“ kategorijoje ir toliau užtikrintai pirmauja J. Gelžinis - 121 taškas, antras žengia Rory Butcheris („Celtic Speed“) – 73 taškai, trečias - Ahmadas Al Harthy (“Oman Air/Redline”) - 51 taškas.

Artimiausi etapai rugsėjo 3-4 d. vyks „Knockhill Racing Circuit” trasoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją