Ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio paskutiniame „NEZ 6H“ lenktynių etape PernuAuto24Ring“ trasoje užkopę komandos vairuotojai neslėpė džiaugsmo, nes toks rezultatas užtikrino dvejus metus siektą tikslą – pirmąją vietą GT AM klasėje viso sezono įskaitoje.

„Debiutiniame sezone likome antri. Šiemet – antras sezonas, tad tobulėjame – esame pirmi. Džiaugiuosi visa komanda – nuo vairuotojų iki mechanikų. Kiekvienas jos narys savo darbu įrodė, jog yra vertas būti tokio pasiekimo dalimi. Visa komanda kiekvienose lenktynėse dirbo kaip laikrodis – tiksliai ir prognozuojamai, o patikimas automobilis leido kiekvieną kartą mėgautis konkurencija trasoje ir negalvoti apie smulkmenas“, – pasakojo „Porsche Racing Experience“ projekto vadovas ir „Porsche Baltic“ komandos vadovas Robertas Kupčikas.

Lenktynėse – pergales lemiantys sprendimai

Pirmoji bet kokių lenktynių dalis yra treniruotės, po jų ateina laikas dalyvių kvalifikaciniams važiavimams ir tik tada – pačioms lenktynėms. „Porsche Baltic“ komandos savaitgalis truko kur kas ilgiau – vairuotojai treniruotis Pernu trasoje pradėjo dar trečiadienį, o prie simuliatoriaus vairo – dar anksčiau. Tai atsipirko – nepaisant nežymių techninių nesklandumų, lenktynėse pavyko pasirodyti puikiai.

„Treniravomės išties daug ir turėjome tam tikrų techninių nesklandumų, tačiau juos pavyko labai greitai išspręsti ir tai neturėjo jokios įtakos pasirodymui svarbiausiame savaitgalio renginyje – lenktynėse “, – kalbėjo R. Kupčikas.

"Porsche Baltic" komanda

Visas šešias valandas „Porsche Baltic“ komandai pavyko palaikyti aukštą važiavimo tempą ir užsitikrinti trečią poziciją GT AM klasėje bei vienuoliktą – bendroje įskaitoje.

Prie „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ automobilio vairo praėjusiose lenktynėse sėdėjo keturi „Porsche“ vairuotojai: nuo 2018 m. komandoje esantys Andrius Šlimas ir Martynas Žilinskas, 2019 m. prisijungusi Ieva Šlimas ir tik šiose lenktynėse debiutavęs Ramūnas Leonardas Šeduikis.

"Porsche Baltic" komanda

2019 m. sezono metu komandos vairuotojai Šiaurės Europos zonos ilgų distancijų (NEZ 6H) čempionato lenktynėse stovėjo ant visų podiumo laiptelių: paskutiniame etape užimta trečia vieta, pirmame bei trečiame – antra, o antrajame – pirma vieta GT AM klasėje.

„Porsche Baltic“ komanda jau dėlioja ir 2020 m. sezono, kuriam kelia dar ambicingesnius tikslus, planą. Kaip ir kasmet, tradiciškai prie komandos taip pat kviečiami prisijungti ir nauji vairuotojai. Įvertinus jų poreikius ir norus, bus rengiamas individualus pasiruošimo lenktynėms planas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją