Po atliktų galvos ir kaklo patikrinimų buvo nustatyta, kad J. Hinchcliffe‘as patyrė smegenų sukrėtimą. Vėliau kanadietis buvo išleistas iš ligoninės, tačiau artimiausiu metu negalės dalyvauti jokiose varžybose.

„Andretti Autosport“ komanda patvirtino, kad J. Hinchcliffe‘o vietą trumpam užims E.J. Viso.

„Nesijaučiu puikiai, tačiau sekmadienį vėl norėčiau sėsti už automobilio vairo. Tačiau turbūt teks leisti gydytojams priimti šį sprendimą“, – išleistas iš ligoninės sakė J. Hinchcliffe‘as.

Pagal galiojančias taisykles, nustačius smegenų sukrėtimą, sportininkui draudžiama dalyvauti bet kokiose varžybose mažiausiai septynias dienas.

Pirmosios „Indianapolis 500“ treniruotės prasidės sekmadienį. Kvalifikaciniai važiavimai įvyks kitą savaitgalį, tuo tarpu lenktynių startas bus duotas gegužės 25 d.

Šeštadienį Indianapolyje vykusių lenktynių metu detalė taip pat kliudė Martino Plowmano šalmą. Paties sportininko teigimu, jam nieko rimto nenutiko ir už tai jis yra dėkingas specialiai šalmo apsaugai, kuri nuo šių metų yra privaloma „IndyCar“ čempionate.

„IndyCar“ lenktynėse Indianapolio GP pergalę iškovojo S. Pagenaud

Simonas Pagenaud triumfavo Indianapolio trasoje vykusiose „IndyCar“ lenktynėse. Prancūzas finišo liniją kirto pirmas už savęs palikęs Ryaną Hunterį-Reay‘ų ir Helio Castronevesą.

Varžybos prasidėjo didele avarija. Užgesus raudoniems šviesoforų signalams priešingai nei daugelis iš vietos nepjudėjo „pole“ poziciją penktadienį iškovojęs Sebastianas Saavedra. Daugumai pavyko išvengti trasoje stovinčio kolumbiečio automobilio, tačiau ne visiems. Trasoje stovintį automobilį per vėlai pastebėjo ir bandė išvengti Carlosas Munozas. Pastarasis nebuvo vienintelis kliudęs S. Saavedros automobilį. Į stovintį automobilį trenkėsi iš rikiuotės galo startavęs rusas Mikhailas Aliošinas. Nors avarija ir buvo didelė, nei vienas iš sportininkų nebuvo sužeistas.

Davus pakartotinį startą į priekį įsiveržė čempionato naujokas Jackas Hawksworth‘as. Britas ilgą laiką pirmavo varžybose ir buvo įgijęs kelių sekundžių persvarą prieš tuo metu antroje vietoje važiavusį S. Pagenaud.

Po kontakto su Willu Poweriu už trasos ribų išlėkė čempiono titulą ginantis Scottas Dixonas. Dėl šio incidento trasoje vėl pasirodė saugos automobilis. Tuomet sustojimus nusprendė atlikti lenktynių lyderiai J. Hawksworth‘as ir S. Pagenaud. Dėka greitesnio sustojimo prancūzas aplenkė britą techninio aptarnavimo zonoje.

J. Hawksworth‘ui vėliau taip ir nepavyko sužibėti bei rimčiau pakovoti dėl pergalės. Britas Indianapolyje vykusias lenktynes baigė septintas.
Lenktynėms artėjant prie pabaigos pirmoje vietoje važiavo Oriolis Servia. Tačiau ispanui teko atsisveikinti su viltimis nugalėti, kai likus mažiau nei 10 ratų iki finišo sportininkas buvo priverstas trumpam sustoti pasipildyti degalų.

O. Serviai pasitraukus iš kovos dėl pergalės, pirmoje vietoje atsidūrė S. Pagenaud. Tiesa, tiek prancūzas, tiek tuo metu antroje vietoje važiavęs R. Hunteris-Reay‘us buvo priversti taupyti degalus. Tuo tarpu kitokią taktiką lenktynėse naudojęs H. Castronevesas spaudė kiek galėjo ir vijosi pirmus du sportininkus. Vis dėlto brazilui taip ir nepavyko pakilti aukščiau trečios vietos. S. Pagenaud iškvojo pergalę, tuo tarpu R. Hunteris-Reay‘us tenkinosi antra vieta.

Kitos „IndyCar“ čempionato lenktynės „Indianapolis 500“ vyks tradiciškai gegužės mėnesio gale – 25 dieną.

Rezultatai (vieta, lenktynininkas, komanda, variklis, laikas):

1Simonas PagenaudSchmidt Honda2h04:24.0261
2Ryanas Hunteris-Reay‘usAndretti Honda+0.8906
3Helio CastronevesasPenske Chevrolet+1.8244
4Sebastienas BourdaisKV Chevrolet+2.5406
5Charlie KimballasGanassi Chevrolet+5.3007
6Ryanas BriscoeGanassi Chevrolet+9.1914
7Jackas HawksworthasHerta Honda+14.6161
8Willas PowerisPenske Chevrolet+18.5958
9Takuma SatoFoyt Honda+20.9721
10Tony KanaanasGanassi Chevrolet+21.4539
11Justinas WilsonasFoyt Honda+26.4750
12Oriolis ServiaRahal Honda+29.6561
13Carlosas HuertasCoyne Honda+33.0827
14Marco AndrettiAndretti Honda+1:04.2370
15Scottas DixonasGanassi Chevrolet+1:08.6263
16Juanas Pablo MontoyaPenske Chevrolet+1 ratas
17Josefas NewgardenasFisher Honda+3 ratai
18Martinas PlowmanasFoyt Honda+3 ratai
Mike‘as Conway‘usCarpenter Chevrolet58 ratai
Jamesas Hinchcliffe‘asAndretti Honda56 ratai
Grahamas RahalasRahal Honda50 ratų
Franckas MontagnyAndretti Honda47 ratai
Sebastianas SaavedraKV Chevrolet0 ratų
Carlosas MunozasAndretti Honda0 ratų
Mikhailas AliošinasSchmidt Honda0 ratų