Kitas ekipažas iš Lietuvos – Rokas Kvaraciejus ir Marius Samuolis atitinkamai klasėje liko aštuntas, o bendroje įskaitoje – 38-as.

Greičio ruožo nugalėtoju tapo „Mini WRC“ komandos lyderis – ispanas Dani Sordo, antras buvo norvegas Madsas Ostbergas, vairuojantis „Ford Fiesta WRC“, o trečias liko tokį pat automobilį pilotuojantis estas Ottas Tanakas.

WRC kategorijos automobiliams dominuojant, lietuvių ekipažai dalyvauja serijinės gamybos automobilių klasėje, vadinamoje N4. Specialiame greičio ruože, kur persikertančioje trasoje startavo iškart po du automobilius, B. Vanagui į varžovus teko vengras Zoltanas Szabo, o R. Kvaraciejui – olandas Keesas Burgeris. Pirmasis šią mikrodvikovą laimėjo, o R. Kvaraciejus nusprendė rizikuoti mažiau ir varžovui nusileido.

„Įvyko lenktynių prologas, kurio ilgis siekė tik 1,9 kilometrus“, - po finišo kalbėjo B.Vanagas. - Visi suprantame, kad tokiose ilgose lenktynėse tai beveik nieko nelemia, tačiau lenktyniauti stebint susirinkusioms minioms žiūrovų, buvo tikrai malonu. Dar labiau nudžiugome, kai pamatėme, jog palaikyti mūsų šalies ekipažų susirinko ir lietuvių, atsinešusių mūsų šalies Trispalves. Tai neabejotinai pakėlė motyvaciją ir suteiks papildomo greičio visam raliui“.

Tikrasis ralis prasideda penktadienį, kuomet jis persikels į rytinę Norvegijos dalį. Penktadienį numatomi devyni greičio ruožai, kurių bendras ilgis sieks 144 kilometrus – taigi, maždaug ketvirtadaliu daugiau nei tipiško Lietuvos ralio čempionato etapo maršrutas.

Paskutinis iš penktadienio greičio ruožų vėl vyks specialiame ruože Karlštade, kuomet lenktynių dalyviai sugrįš į Švedijos teritoriją.

Šeštadienį ir sekmadienį dalyviams teks įveikti dar du šimtus kilometrų. Švedijos ralio finišas numatomas sekmadienį po pietų finišuosiančiame Hagforso greičio ruože.

Rezultatai:

1. Daniel Sordo (Ispanija), „Mini“ - 1 min. 34,2 sek.
2. Mads Ostberg (Norvegija), „Ford“ - atsilieka 0,2 sek.
3. Ott Tanak (Estija), „Ford“ - 0,6
4. Sebastien Loeb (Prancūzija), „Citroen“ - 1,2
5. Petter Solberg (Norvegija), „Ford“ - 1,2
6. Mikko Hirvonen (Suomija), „Citroen“ - 1,5
7. Jari-Matti Latvala (Suomija), „Ford“ - 2,2
8. Patrik Sandell (Švedija), „Mini“ - 3,0
9. Martin Prokop (Čekija), „Ford“ - 3,1
10. Richard Goransson (Švedija), „Mini“ - 3,7
...
30. Bendeiktas Vanagas (Lietuva), „Subaru“ - 10,6
...
38. Rokas Kvaraciejus (Lietuva), „Mitsubishi“ - 16,2
...
50. Jerzy Para (Lenkija), „Renault“ - 41,7

Roko Kvaraciejaus automobilis prieš startą Švedijoje  (T.Tunylos nuotr.)



Lietuvos aistruoliai Švedijos ralyje (T.Tunylos nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)