Vis dėlto, naktinis greičio ruožas buvo įveikiamas ne visiems. Kiti sportininkai pasirinko paprastesnį kelią ir neįveikę trasos grįžo tiesiai į bivuaką. Dulkės ir tamsa trukdė naviguoti, bet kantrybė stipriausius dalyvius atvedė į finišą.

Įprastai vidutinis greitis, kuriuo šiame ralyje važiuoja motociklininkai, yra apie 60 km/val. Naktį vidutinis greitis siekė vos 40 km/val.

„Naviguoti buvo labai sunku, bet rezultatas geras. Todėl esu labai labai patenkintas. Penktame kilometre susitikau savo konkurentą, privažiavo keturračių, galvojau važiuosiu paskui. Bet neįmanoma. Tokios dulkės, kad matai tik du metrus į priekį. Tai negali priartėti prie greičiau važiuojančių. Pakeliui sutikom stovinčių žmonių, kurie klausė kaip grįžt namo, buvo pasimetę“, – pasakoja Arūnas.

Tiesa vakar dienos greičio ruožuose Arūnas turėjo šiokių tokių problemų su kelio knyga.

„Atsikabino kelio knygos laikiklis. Viskas pradėjo kalatotis, buvo sunku sužiūrėti kur važiuoti, bet galiausiai viskas baigėsi gerai“, – sako Arūnas.

„AG Dakar School“ mokinys, tokių ralių naujokas, Modestas Siliūnas taip pat tilpo į laiko normą ir įveikė tamsųjį ruožą.

„Čia buvo kažkas iš kosmoso srities. Mes važiavom beveik tris valandas. Naktį. Iš pradžių baisiai pasimetėm, po to atradom teisingą kelią, vėliau vėl pasimetėm. Kažkas tokio! Man buvo labai sudėtinga“, – įspūdžiais dalinosi Modestas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)