Tai buvo kartu ir populiarių Lietuvoje varžybų serijos „LAS taurė 2011“ antrasis etapas.

Prie ralio starto linijos Lenkijoje šeštadienį išsirikiavo 24 ekipažai (17 iš Lietuvos ir 7 iš Lenkijos), kurie dvi dienas varžėsi aštuoniolikoje greičio ir specialiųjų rungčių ruožuose, besidriekiančiuose abiejų šalių keliais ir specialiose uždarose aikštelėse. Iš viso lenktynininkai per dvi dienas abiejų kaimyninių šalių keliais nuvažiavo 270 kilometrų, iš kurių 40 km buvo greičio ruožai ir specialios rungtys.

Sveikindami ralio nugalėtojus ir prizininkus lenktynių iniciatoriai, abiejų klubų vadovai – Rimvydas Anusauskas ir Voitechas Slivovskis – džiaugėsi ne tik gera varžybų organizacija ir neavaringomis lenktynėmis. Pasak jų bene svarbiausia, kad pernai gimusi graži lenktynininkų bendradarbiavimo tradicija prigijo ir tapo tradicija, kurią palaiko vis daugiau sportininkų.

Jei pernai vykusį debiutinį ralį laimėjo lenkų ekipažas, tai šiemet lietuvių delegacija buvo ne tik gausesnė, bet ir greitesnė.

Dideliam vietos sirgalių džiaugsmui pirmi finišo liniją Alytuje kirto ralio absoliučios įskaitos ir laisvosios klasės laimėtojai, Alytaus autoklubo sportininkai Mantas Gudžiauskas ir Tadas Zdanavičius, vairavę „Subaru Impreza“ automobilį.

„Šis ekipažas labai kruopščiai rengėsi lenktynėms, o pamatą pergalei padėjo pirmąją varžybų dieną, būtent Lenkijoje įgiję lemiamą persvarą prieš varžovus“, - pasakojo varžybų vadovas Rimantas Volungevičius.

Dviejų dienų kovoje nugalėtojams pralaimėję 32,6 sekundės antri irgi su „Subaru Impreza“ finišavo Darius Saulevičius su Laima Valikonyte, kurie džiaugėsi pergale SG-AWD klasėje.

Trečiąjį nugalėtojų pakylos laiptelį šįkart užėmė pernykščiai analogiško ralio nugalėtojai, Suvalkų autoklubo sportininkai Martinas Kopiško ir Voitechas Ferensas, vairavę „Toyota Celica“ automobilį ir nuo antrųjų prizininkų atsilikę 44,6 sek.

Ketvirtąją absoliučios įskaitos vietą užėmė Bialystoko automobilių klubo sportininkų Maciejaus Stoliarskio ir Tomašo Vasilevskio ekipažas, važiavęs su vienu populiariausių šiame ralyje „Subaru Impreza“ automobiliu.

Tokį pat kovinį ginklą vairavo ir penktosios vietos laimėtojai, šeimyninis Daumanto ir Alinos Pocių ekipažas, o dar viena „Subaru Impreza“ šeštąja prizine absoliučios įskaitos vieta leido džiaugtis Tomui Ramanauskui ir Vytautui Kazeliūnui.

Beje, Tomas, kaip ir daugelis bėdų prispaustų mūsų tautiečių skalsesnį duonos kąsnį užsidirba Anglijoje, tačiau atskrenda į kiekvienas LAS rengiamas lenktynes. Jei ne viena apmaudi klaida specialiajame ruože, ir šį kartą Tomas su Vytautu neabejotinai būtų džiaugęsi daug aukštesne vieta.

LAS taurės antrojo etapo lenktynių įskaitą laimėjo du pirmieji absoliučios įskaitos nugalėtojų ekipažai, o trečioji vieta atiteko D. ir A. Pociams.

Komandinę šių varžybų įskaitą laimėjo „Alkesta Auto“ sportininkai, pranokę Alytaus autoklubo ir „Trijų spalvų racing“ ekipas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją