Emocijos tryško per kraštus ir dėl to, kad vyko Lietuvos drifto čempionato „Semi PRO“ ir PRO lygų etapas. Tad pergalė čia kiekvienam buvo ypatingai svarbi siekiant čempiono vardo.

Aštriausios emocijos laukė PRO lygos finalo kovose. Čia tuo, kas vyko, negalėjo patikėti nei teisėjai, nei žiūrovai, nei organizatoriai. Aiškinantis geriausiuosius teko prašyti pakartojimų, atsukinėti vaizdo medžiagą, pasitikrinti taisykles ir gerokai pasiginčyti.

Paskutinis dalyvių ketvertas, stojęs aiškintis santykių ir to, kurie iš jų užėmė prizines vietas, nustebino ne vieną. Tarp keturių geriausių papuolė Gediminas Ivanauskas-Ivanulė, visas treniruotes bei kvalifikacinius važiavimus važiavęs itin nestabiliai. Sportininkui teko krapštyti savo „Nissan“ iš pievų, iš molyno, susitaisyti automobilį po to, kai trasoje išlaužė ratą.

Į kovą dėl prizinių vietų drauge su juo stojo Benediktas Čirba, šonu slystantis ir prizines vietas pelnantis Europos drifto čempionate. Jis trasoje šonu slydo su 850 AG ir 1100 Nm turinčiu BMW. Taip pat dėl prizinės vietos į kovą leidosi ir Linas Klevinskas BMW E30 bei Andrius Vasiliauskas su BMW E92.

Ir jeigu į kovą dėl 3-4 vietos stojus G. Ivanauskui ir A. Vasiliauskui viskas teisėjams buvo aišku, B. Čirbai ir L. Klevinskui teko grįžti į trasą ir kovą pakartoti: teisėjams po jų važiavimo apsispręsti buvo sudėtinga.

"Liqui Moly UpHill Drift"

Galiausiai po įnirtingų teisėjų ginčų paaiškėjo, kad pirmąją vietą užėmė B. Čirba. Antras liko L. Klevinkas, trečias – A. Vasiliauskas. Už prizinio trejeto ribos pasiliko G. Ivanauskas.

Teko įrodyti pranašumą

„Semi PRO“ kova buvo ne ką mažiau įnirtinga nei PRO važiavimai. Silpnesnę techniką, kartais ir mažiau patirties turintys dalyviai demonstravo ne tik švarius važiavimus, bet ir ne vieną klaidą bei avariją.

Kaip aiškino renginio organizatoriai, važiavimas aukštyn „Nemuno žiedo“ trasa šios lygos dalyviams buvo tikras iššūkis ir ne vienam – debiutas.

Tačiau stipriausius išsiaiškinti pavyko ganėtinai nesunkiai. Pirmąją vietą užėmė Simonas Vilčinskas, savo pranašumą įrodęs atkaklioje kovoje.

Antras liko Darius Turevičius, trečias – Ignas Klimavičius. Netoli nuo geriausiųjų trejeto liko ir Tomas Liutkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją