Tarp keturiais ratais varomos technikos pilotų ir bendrojoje įskaitoje D. Navickas nugalėjo šešiuose greičio ruožuose iš trylikos, kurių bendra suma siekė 104,2 virtualius kilometrus. Antras liko švedas Tobias Hult, atsilikęs kiek daugiau nei 42 sekundes, trečias – Tomasz Wach iš Lenkijos. Įnirtingą jų kovą liudija faktas, kad T. Wach su T. Hult vienas nuo kito nebuvo nutolę daugiau nei per kelias sekundes viso ralio metu. Antroje pozicijoje iki paskutinio greičio ruožo besilaikiusiam kitam lietuviui Arūnui Gyliui nepasisekė paskutiniame ruože ir jis liko ketvirtas. Penketuką užbaigė suomis Joonas Lonn.

Tarp dviem ratais varomos technikos dalyvių tradiciškai santykius aiškinosi suomiai – šį kartą Patrik Akerfelt lygia viena minute įveikė savo tautietį Jyrki Niemela. Jiems kompaniją papildė Juan Marzoa iš Ispanijos, finišavęs trečioje vietoje.

Iš viso virtualiame ralyje startavo 109 dalyviai, finišą sėkmingai pavyko pasiekti 40 iš jų. „Richard Burns Rally“ platformoje vykdomų varžybų greičio ruožai buvo parinkti maksimaliai atitinkantys Žemaitijos etapo ruožų regiono specifiką.

Verta pastebėti, jog puikų tempą demonstravo ir neseniai finišavusiuose etapuose, skirtuose vien profesionaliems lenktynininkams, pirmą ir antrą vietas pelnęs Rokas Steponavičius. Septintajame greičio ruože sportininkas užfiksavo penktą greičiausią rezultatą, tačiau paskutiniame greičio ruože pasitraukė iš varžybų.

Daugiau nei po mėnesio startuosiantis realus Žemaitijos ralis skirtas pernai metais šį pasaulį palikusiam šio renginio iniciatoriui, lenktynininkui ir ilgamečiam automobilių sporto teisėjui Tomui Savickui. e-LARČ etapo organizatorių komanda jam skirtu virtualiu etapu prisideda išreikšdama pagarbą vieno iš geriausių lietuviškų ralio etapų organizatorių.

Lietuvos automobilių ralio elektroninis čempionatas – e-LARČ yra oficialios virtualaus sporto pirmenybės, įtrauktos į Lietuvos automobilių sporto federacijos oficialių varžybų sąrašą. Tai yra pripažintas ir pirmasis pasaulyje nacionalinis ralio e-čempionatas pasaulyje, sparčiai augančioje simuliatorių nišoje. Registracija į jį bei daugiau informacijos kaip dalyvauti – oficialiame tinklapyje: www.e-larc.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)