„Jaučiuosi labai gerai. Pirmi metai, debiutas ir nė vienas lietuvis dar beduino neturi, per dešimtmetį parsivežti nepavyko, o man pavyko per pirmus metus. Tai neįtikėtina. Dirbau labai stipriai, atidaviau daug savo prakaito, ir darbas atsipirko. Pavyko padaryti tai, ką planavau, ką kalbėjau, viską ištesėjau“, – kalbėjo vaikinas.

Jis iš karto išdavė, kad trečiosios vietos beduinas – ne riba, mat kitąmet sugrįžti į gimtą šalį norėtų su jau didesniu, aukštesnę vietą užėmusiam prizininkui skiriamu, trofėjumi.

Pasakodamas apie paskutinę, lemtingą, dieną, R. Baciuška sakė, kad komanda ėmėsi rizikingos strategijos: išėmė visas atsargines motobagio dalis, paliko tik vieną atsarginę padangą ir nusprendė rizikuoti, kad būtų treti.

„Lenkai tikrai nustebo, jie nesitikėjo, kad šešias minutes į priekį pasivysime juos ir užkopsime bendroje įskaitoje į trečią vietą“, – prisipažino tauragiškis.

Jis neslėpė ir to, kad konkurentai po to, kai lietuvis užkopė į trečiąją vietą, paspausti rankos nepriėjo.

Dakaro ralis yra pirmasis Pasaulio „Cross-Country“ čempionato etapas, ir, pasak R. Baciuškos, norėtųsi važiuoti ir visuose likusiuose etapuose. Tačiau tam prireiks rimtų pokalbių su rėmėjais, nors lietuvis ambicijų neslepia – norėtųsi kovoti ir dėl čempiono titulo.

„Kalbant apie Dakarą, mano svajonė – suvažiuoti pirmąjį – pavyko, dar yra kita svajonė, norėtųsi, kad būtų pirma vieta. Tai pabandysiu tą įgyvendinti, tik nežinau, kada ir kaip pasiseks, bet noriu grįžti į Lietuvą su pirma vieta. Taip jau yra kiekvienam lenktynininkui, yra tik viena vieta – pirma“, – sakė jis.

Pasak R. Baciuškos, motobagis nėra vienintelė transporto priemonė, kuria norėtų varžytis, norėtųsi išlipti ir į automobilių klasę.

„Pirmąją vietą norėtųsi laimėti būtent su automobiliu. Yra ryšių su komandomis, reikia tik biudžeto“, – kalbėjo jis.

Beje, beduino statulėlė yra ne vienintelis prizas, kurį gauna aukščiausias pozicijas užėmę sportininkai. R. Baciuška buvo pripažintas ir geriausiu Dakaro ralio naujoku, o už šį pasiekimą skiriamas 6000 eurų prizas. Tiesa, pastarasis, neslėpė sportininkas, tikrai neatpirks išlaidų, kurias patyrė Dakare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)