Nors paskutiniame, 18-ame ruože, "Peugeot" lyderis atsilošė dvi sekundes iš savo tėvynainio, absoliučioje įskaitoje juos skiria tik 0,5 sek. Likus sekmadienį 63 km greičio ruožų, tai kaip ir joks skirtumas.

Marcus Gronholmas: "Tai buvo mums labai sunki diena. Blogiausia yra tai, kad leidom Tomiui mus pasivyti. Nors po pietų nebuvo problemų su automobiliu, vis vien man netiko ratų geometrija. Taip pat sunku buvo važiuoti greičio ruožus antrą kartą. Kai kur tą turėjau daryti labai atsargiai. Bet mes vis priekyje ir rytoj atakuosim vėl".

O kokia T.Makineno nuomonė?

"Labai gera diena mums. Jokių problemų su technika ir šiaip. Nors Marcus (Gronholmas) "padėjo" mums ryte, bet po pietų mes ir taip buvome greitesni. Laukiu nesulaukiu, džiaugiuosi, kad kova tęsiasi... Nėra kitos išeities, tik "gazas-dugnas". Aišku, sunku, kai už nugaros "kvėpuoja" Marcusas. Bet rytojaus greičio ruožus labai gerai pažįstu..."

Galima sakyti, jog net per daug gerai. T.Makinenas, laimėjęs čia tris kartus, mintinai žino, kas tai yra El Condor "dopas". Siaurutis, uolėtas kalnų keliukas, siauras tiltelis per prarają. Kad patekti į ruožą, 2000 metais turėjome skristi malūnsparniu, o žiūrovai "apsistodavo" parą anksčiau.

Lygų laiką su M.Gronholmu paskutiniame ruože parodęs jo kolega R.Burnsas liko trečioje vietoje, bet skirtumas tarp jo ir lyderio sumažėjo nuo 2 min. iki 34 sek.

Anglas šeštadienį laimėjo tris GR ir jis su Gronholmu liko dviese iš keturių "Peugeot" komandoje startavusių ekipažų. Prieš pietus vandens pervažų neišlaikė H.Rovanperos motoras, pakeliui į 17 GR dėl trūkusio radiatoriaus pasitraukė G.Panizzi's.

Harri Rovanpera: "Paskutinius 7 km važiavome pirma pavara, pėsčiųjų tempu. Po finišo pakeičiau dvi sugedusias žvakes, bet variklis nebeužsivedė."

Pagaliau atsibudo "Ford" komanda. Pirmą ratą baigę 5,10 ir 11 vietose, šiandien pastoviai gerino savo laikus ir šeštadienio vakare C.Sainzas užima 5 vietą, C.McRae šeštą, M.Martinas septintą vietas.

Estas startuoja čia pirmą kartą, bet jau turės pakankamai įspūdžių. Jis viename iš ruožų vos neapvirto, kitame, trenkdamasis į uolą, sugadino galinę stebulę ir ruožą baigė be stabdžių gale. Bet blogiausia įvyko vėliau. Priešpaskutiniame (17 GR) kažkas iš žiūrovų sviedė akmenį į jo "Fordą". Greitis tuomet buvo per 120 km/val, iš priekinio stiklo neliko nieko. Laimei, esto-anglo ekipažui nieko neatsitiko.

Jo komandos kolegoms sekėsi žymiai geriau. Colinas McRae atgavo formą ir laimėjo šiandien du ruožus. Apie pergalę, kaip tai įvyko pernai, jis gali tik pasvajoti, bet vienas taškas teoretiškai garantuotas.

Carlos Sainzas liko penktoje vietoje ir galvoja paskutiniame etape pagauti P.Solbergą. Ispaną ir norvegą skiria tik 11 sek.

"Manau, kad rytoj tarp mūsų bus gera kova. Veteranas prieš jauniklį", - juokavo ispanas, laimėjęs čia su "Celica GT-Four" 1991 metais. "Rytoj keliai bus žymiai labiau akmenuoti ir "aštresni". Pirmi du ruožai (El Condor ir Giulio Cesare) labai sunkūs. El Condor trumpesnis, bet pilnas akmenų, kurie tykos mūsų..." Pirmas automobilis startuos 14.00, finišuos apie 18.00 Lietuvos laiku.