Pirminė idėja buvo tokia, kad visi sportininkai turėjo nakvoti drauge, bendrose patalpose. Jei prieš metus visi lenktynininkai buvo apgyvendinti kareivines primenančiame pastate ir miegojo visi drauge, šiemet tvarka kiek keitėsi. Dakaro ralio organizatoriai akcentavo, kad bus miegama bendruose kambariuose, tačiau juose bus apnakvydinta ne daugiau nei 50 asmenų vienu metu.

Nepaisant to, tokia tvarka ne vienam pasirodė nesuderinama su esama COVID-19 situacija. Tad po diskusijų sekmadienį ryte ralį organizuojanti komanda informavo, kad į uždarą bivaką galima atsivaryti ir kemperius.

Tokia žinia buvo sutikta dvejopai. Viena vertus, apsidžiaugta, kad sumažėjo rizika užsikrėsti virusu, antra vertus, išaugo galimybių sukčiauti, mat prie kemperių vairo gali sėstis ir mechanikai. Be to, kemperiuse galima transportuoti atsargines dalis. Organizatoriai į šias pastabas atsakymų nepateikė.

Iš lietuvių ekipažų kemperį turi tik Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno duetas. Namelį ant ratų jie išsinuomojo iš V. Žalos, kai šis paskelbė, kad Dakaras jam baigtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)