„Kovo mėnesį dalyvavau Fenix ralyje Tunise, tuomet tikrai smarkiai vargau, daug kartų kritau, reikėjo vis kilnoti motociklą, tuomet galvojau, jog tas ralis, trukęs 7 dienas, buvo tikrai labai sunkus, bet dabar suprantu, kad ten, palyginus, buvo lengva. Tai ką dalyviai gavo čia – kažkas tokio, ne vienas Dakaro ralio dalyvis svarstė ar pačiame Dakare buvo tokių sunkių dienų“ – pasakojo AG DAKAR SCHOOL mokinys Modestas Siliūnas.

Visų kategorijų dalyviams Dubajaus apylinkių dykumose, teko įveikti 620 km, iš jų net 390 km greičio ruožų, vos per kelias dienas. Dvi dienas trukusios varžybos palaužė ne tik vietinius, bet ir gamyklinių komandų atstovus, ne vienas iš jų susirgo jūros liga, kuri neleido parodyti tokių rezultatų, kokių jie tikėjosi.

„Džiaugiuosi finišavęs tai mano antra Baja, pirmą kartą dalyvavau praeitais metais, tai buvo pirmas ralis mano gyvenime, tuomet nelabai galėjau palaikyti greičio, šiais metais bendrai žiūrint, buvo sunku be galo, bet ir labai gera. Paskutinės dalies labiausiai nelaukiau, nes ten visiems dalyviams buvo sunku, dauguma automobilių ekipažų narių vėmė, keli motociklininkai buvo išskraidinti į ligoninę dėl patirtų traumų, bet kažkokiu būdu man pavyko pagauti ritmą ir ši dalis sekėsi geriausiai, ralis buvo labai sudėtingas“ – apibendrino Modestas Siliūna.

Modestas Siliūnas ir Arūnas Gelažninkas

Šiame ralyje buvo galima išvysti ne vieną lietuvaitį, tarp jų ir Arūną Gelažninką, du kartus Dakaro ralio nugalėtoją OBM klasėje.

„Praeitais metais pats dalyvavau šiose varžybose, buvo greitos ir labai pavojingos lenktynės, varžiausi tarp Top 3, iki kol smarkiai kritau ir susilaužiau kelio girnelę, tuomet buvau išgabentas į ligoninę. Šiais metais aš čia esu kaip treneris, kartu su Modestu Siliūnu, atvykome į Dubajų savaitę prieš šias varžybas, kad spėtumėme tinkamai pasiruošti, treniravomės kiekvieną dieną ir be galo džiaugiamės pasiekus užsibrėžtų tikslų. Mojo praeitas metais pirmajame savo gyvenimo ralyje, sugebėjo iškovoti aukštą 13 vietą, o šiais metais mūsų tikslas buvo top 10, tą ir pavyko įgyvendinti“ – kalbėjo daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių čempionas A. Gelažninkas.

Dubajaus Baja pritraukė daugybę Dakaro ralio dalyvių, čia buvo galima išvysti ir Pasaulio Baja taurės nugalėtojų paskutines kovas.

„Nėra geresnės treniruotės nei čia, visi, kurie svajoja apie Dakaro ralį, pirmiausia savo jėgas turėtų išbandyti čia, tai be galo sudėtingos varžybos, tokie patyrę vairuotojai kaip Yazeed Al-Rajhi sunkiai rinko žodžius, po pirmosios dienos visi buvo tiesiog išsekę, motociklininkų planai tapti Taurės nugalėtojais taip pat pasikeitė greitai, mano bičiulis Mohamed Al-Balooshi, kuris kovėsi dėl nugalėtojo titulo, viską prarado antrame greičio ruože. Džiaugiuosi, kad bendroje taurės įskaitoje jam pavyko išlaikyti trečią vietą, nemažai lenktynininkų išvis nepasiekė finišo. Kalbėjome ir su lietuvaičiais moto-bagio T4 klasės atstovais, kurie po pirmos dienos buvo šokiruoti, kopų sudėtingumu. Pasitikrinti savo jėgas čia tikrai verta, ypač ruošiantis sunkiausiam pasaulio raliui“ – kalbėjo Arūnas Gelažninkas.

Lietuvos atstovas Modestas Siliūnas Pasaulio Baja taurės motociklų bendroje įskaitoje iškovojo 10-ąją vietą, tačiau Egidijaus Valeišos ir Mindaugo Varžos duetas, šio ralio nebaigė. ITCC komandos atstovas finišavęs šiose varžybose iškart pradeda ruoštis artėjančiam startui, Abu Dabyje vykstančiame „Abu Dhabi Desert Challenge“ raliui, kuris prasidės 2023 metų vasario 25 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją