Praeitais metais tarptautinė automobilių sporto federacija (FIA) suorganizavo „GT Nations Cup“. Šios taurės varžybos šiemet išaugo į „FIA Motorsport Games“, kuriose lenktynininkai iš viso pasaulio varžysis net šešiose skirtingose disciplinose: „GT Cup“, „Touring Car Cup“, „Formula 4 Cup“, „Drifting Cup“, „Karting Slalom Cup“ ir „Digital Cup“. Dar džiugesnė žinia ta, kad Lietuvos delegacijos atstovai pasivadinę „#TeamLithuania“, varžysis net keturiose iš jų.

Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Saulius Girdauskas džiaugėsi, kad Lietuva, nors ir būdama nedidelė, turi gausų būrį itin greitų sportininkų.

„Labai džiaugiuosi, kad šiuo metu Lietuvoje turime jaunų ir perspektyvių sportininkų, kurie ne tik nori, bet ir iš tiesų gali atstovauti šaliai tarptautiniame kontekste, varžydamiesi kartu su kitais pajėgiais sportininkais iš viso pasaulio. Esu laimingas, kad kaip tik šiuo istoriniu momentu esu kartu su sportininkais ir Lietuvos automobilių sportu. Dar didesnis džiaugsmas kyla žinant, kad mes ne tik galime deleguoti sportininkus, bet turėjome atlikti sudėtingą atranką – greitų ir vertų atstovauti šaliai sportininkų iš tiesų yra ne vienas.“ – mintimis dalinosi Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas.

Julius Adomavičius

„Karting Slalom Cup“ varžysis Kajus Šikšnelis ir Skaistė Petrauskaitė

Jauniausi lietuvos atstovai varžysis Kartingo slalomo varžybose: tai keturiolikmetis Kajus Šikšnelis ir penkiolikmetė Skaistė Petrauskaitė. Šios taurės varžybose gali dalyvauti sportininkai nuo 14 iki 16 metų, visos komandos – mišrios, susidedančios iš vaikino ir merginos. Nors discipliną atstovaujantys sportininkai iš tiesų jauni, jų patirties ir turimų trofėjų galėtų pavydėti ne vienas sportininkas.

Dar šių metų rugsėjo pradžioje K. Šikšnelio vardas didžiosiomis raidėmis buvo įrašytas į Lietuvos kartingo sporto istoriją – jis laimėjo trečiąją vietą Suomijoje vykusio FIA pasaulio kartingo čempionato „OK-Junior“ klasėje. Šiais metais jaunasis sportininkas tapo ir „FIA Karting Academy“ čempionu.

„Touring Car Cup“ varžybose kovos Julius Adomavičius

Dar vienas jaunas, vos 18 metų sulaukęs sportininkas Lietuvai atstovaus „Touring Car Cup“ lenktynėse, kuriose varžysis jau puikiai žinomi „TCR“ automobiliai. Būtent pastaruoju pernai Julius Adomavičius lenktyniavo BEC 4H ištvermės lenktynėse, o šiemet „Baltic TCR“ sprinto serijoje sportininkas tapo vicečempionu. J. Adomavičiaus vardas minimas antrą sezoną iš eilės. Nors automobilių sporte jis sąlyginai naujokas, savo rodomu greičiu, užsispyrimu ir pasiekimais lenktynininkas nustebino ne vieną ekspertą. Palangos 1006 km lenktynių nugalėtojas, BEC 6H serijos čempionas ir „TCR Baltic“ vicečempionas – ir tai tik per šiuos metus.

„Drifting Cup“ šaliai atstovaus Lietuvos čempionas Benediktas Čirba

Drifto (šonaslydžio) varžybos yra disciplina, kurios dalyvių batalijų susirenka pažiūrėti daugiausia žiūrovų. Lietuvos drifteriai nuolat sublizga ne tik Lietuvos čempionatuose, bet ir tarptautinėse varžybų serijose. Vienas tokių sportininkų, kurio vardą žino ne tik Lietuvos drifto mėgėjai – Benediktas Čirba, „#TeamLithuania“ atstovausiantis ir „FIA Motorsport Games“.

B.Čirba du metus iš eilės tapo Lietuvos drifto čempionato PRO klasės čempionu, šių metų Baltijos šalių vicečempionu bei „2019 Drift Masters“ serijos turnyrinėje lentelėje užima aštuntąją vietą tarp visų geriausių sportininkų. Besidomintiems šia disciplina tikrai nereikia pasakoti, kokia aukšta ir svarbi ši pozicija.

Martynas Sidunovas

„Digital Cup“ serijoje – simuliatorių ekspertas Martynas Sidunovas.

Kol dar didžioji dalis šalių į virtualias lenktynes žiūri kiek skeptiškai, Lietuvoje išvystyta „Simuliatorių akademija“ užima ne tiek pramoginį, kiek edukacinį vaidmenį. Vienareikšmiškai, tai – pliusas Lietuviai. „Neste Dream 2 Drive” projekte pirmąją vietą dar 2017 metais iškovojęs Martynas Sidunovas laimėjo galimybę išmėginti jėgas ir prie realaus sportinio automobilio vairo. Tiesa, virtualių lenktynių ir simuliatorių jis neapleido – vis dar tiek pat daug valandų praleidžia virtualiai lakstydamas pasaulinėse trasose. Kaip tyliai, puse lūpų, kalbėjo jo kolegos, M. Sidunovas šiandien – vienas stipriausių sportininkų Europoje.

Visi šie atletai atstovaus Lietuvai jau spalio 31 – lapkričio 3 dienomis Italijoje. Tai – istorinė akimirka ne tik šiems sportininkams ir Lietuvai, bet ir pasauliniam automobilių sportui, kur šešiose skirtingose disciplinose dėl trofėjų kovos geriausi atletai iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją