Kaip ir trečiadienio varžybose, vyravo labai sudėtingos sąlygos. „Greičio ruože buvo didelė koncentracija riedulių, gilių brastų ir stačių šlaitų, kuriais važiuojant buvo sunku neapvirsti. Taip pat teko brautis siauromis trasomis bei nesibaigiančiomis pelkėmis, vienoje iš kurių mūsų automobilis pavojingai pasviro ir jo stogas kyšojo vos per sprindį. Tačiau viskas baigėsi gerai“ – po finišo teigė B. Vanagas.

Lenktynininkas minėjo, kad šis greičio ruožas buvo pats sudėtingiausias iš iki šiol matytų. Nepaisant to, susitvarkę vakarykščius technikos gedimus, jie galėjo toliau vystyti aukštą tempą.

Be smulkių techninių problemų neapsieita ir ketvirtadienį. Sugedus automobilio starteriui, teko nelengva užduotis: ilgiau nei valandą trukusiame greičio ruože neužgesinti variklio. Pasak B. Vanago, iki šiol vykusiuose ruožuose tekdavo užgesti ir po dešimtį kartų, tačiau šįkart viskas pasisekė gerai ir tokia problema jiems nesutrukdė būti greičiausiais.

B. Vanagas pasidžiaugė, kad su šturmanu Š. Palioku sekasi dirbti išties gerai – ekipažas operatyviai išsprendžia lenktynių metu kilusius sunkumus. Nors komanda dar nėra labai pavargusi, tačiau automobilis po truputį pradedamas tausoti, juolab, kad jaučiamas maratono finišas.

Ketvirtadienio greičio ruože lietuviai iš viso sugaišo 1 valandą, 16 minučių ir 7 sekundes. Artimiausi varžovai – „Toyota“ vairavę Aleksejus Sergejevas ir Aleksejus Korotkajevas trasą įveikė per 1 val., 24 min. ir 34 sek., o treti liko Aleksandras Javtusenka ir Konstantinas Deksnys su „Land Rover“ (1 val., 34 min., 55 sek.).

Po ketvirtadienio varžybų B. Vanago ir Š. Palioko ekipa pirmauja TR1 klasėje. Lietuvių laikas: 9 valandos, 15 minučių ir 34 sekundės. A. Sergejevas su A. Korotkajevu iš viso užtruko 10 val., 27 min., 16 sek., o Aleksejaus Martinovo bei Aleksejaus Lagutkino ekipažo („Land Rover Defender“) laikas: 11 valanda, 14 minučių ir 10 sekundžių.

Iki „Ladoga Trophy 2010“ maratono finišo liko dvi dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją