Llenktynės pritraukė rekordinį dalyvių skaičių, o gausiai susirinkusiems žiūrovams ir kartingo fanams padovanojo daug adrenalino ir gerų emocijų.

Trys lenktynininkai, važiuojantys „Honda“ klasėje su varikliais, kurių darbinis tūris 160 kubinių centimetrų, pretendavo tapti šių metų „Žiemos taurės“ nugalėtojais. Šalčiausius nervus įnirtingoje kovoje išlaikęs pergalę šventė Kristupas Žukauskas iš „Artkart“ komandos. Antroje vietoje liko Julius Gudelis, aplenkęs komandos draugą Marių Povilaitį.

Visgi pergalė etape negarantavo K. Žukauskui „Žiemos taurės“ nugalėtojo titulo. Jis atiteko Juliui Gudeliui. K. Žukauskas liko antras, o M. Povilaitis - trečias.

Intrigos netruko ir „Raket 85“ klasėje, kurioje pilotų amžius yra 8–14 metų, o lenkyniaujama „Raket“ varikliais, kurių galingumas 8,5 kW. Nors penktojo etapo nugalėtoju tapo Justas Jonušis iš „Promo karto“ komandos, „Žiemos taurės“ nugalėtojo vardą iškovojo Lukas Stanevičius („MS Kart“). Trečioje vietoje etape ir sezono įskaitoje liko Markas Bukinas iš „Artkart“ komandos.

Vyresnių lenktynininkų klasėje „Raket 120“ (variklių galingumas 10 kW), penktojo etapo laimėtoju tapo Mantas Pundys, antoje vietoje liko Almantas Sadauskas, o trečioje - Martynas Udras. Visi šie sportininkai yra komandos draugai ir atstovauja „Artkart“. Ir nors A. Sadauskas netapo Vilniaus etapo nugalėtoju, tačiau jam atiteko „Žiemos taurės“ nugalėtojo laurai. Antras liko M. Udras, o trečias - „One Racing“ komandos lenktynininkas Karolis Vilkaitis.

Gausiausioje laisvoje klasėje, kurioje varžėsi lenktynininkai nuo 12 metų ir nebuvo apribotas variklių galingumas, savo sugebėjimus lenktyniauti ekstremaliomis sąlygomis rodė daugkartiniai Lietuvos bei Pabaltijo čempionai - 1000 km lenktynių dalyviai. Iš viso varžėsi 17 sportininkų.

Pirmą vietą iškovojo puikiai startavęs M. Pundys. Antras finišavo A. Sadauskas (abu - iš „Artkart“), o trečias - M. Jašinskas iš „MS Kart“ komandos. Ir nors etape M. Jašinskas liko trečioje vietoje, tai nesutrukdė jam tapti žiemos sezono nugalėtoju. Antra vieta tenkinosi M. Pundys, trečia - A. Sadauskas.

Komandinėje įskaitoje trečia liko Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centro komanda, surinkusi 131 tašką. Antra – „MS Kart“ ekipa su 192 taškais, o nugalėtojų laurai atiteko „Artkart“ komandos lenktynininkams (298 taškai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją