Paskutinis Smalininkų mėgėjų kartingo turnyro etapas buvo išskirtinis – į jį pakviesti tik vienuolika greičiausių dalyvių, kurie ir išsidalino apdovanojimus. Beje, organizatoriai, Smalininkų kartodromas, pasistengė ir šį etapą dalyviams surengė nemokamai – jiems nekainavo starto mokestis. Prieš finalą du lyderius – D. Maciulevičių ir Nojų Jodką skyrė vos du taškai, tad nugalėti vienodas galimybes turėjo abu sportininkai.

Paskutiniame etape lenktynininkams teko važiuoti be kvalifikacijos, buvo surengtos tik treniruotės. Dalyviams buvo surengti trys važiavimai: pirmame jie startavo tokia tvarka, kokia buvo išsidėstę turnyre po dvylikos etapų. Šį važiavimą laimėjo Mantas Milevskis.

Antrame važiavime lenktynininkai startavo atvirkštine tvarka nei finišavo pirmame. Šįkart pasisekė Mindaugui Vegelai, nes pirmame važiavime jis liko devintas ir antrame startavo iš trečios pozicijos. Tačiau šiame važiavime panašu, išsisprendė nugalėtojo likimas. D. Maciulevičius, startavęs iš dešimtos pozicijos, per devynis ratus sugebėjo iškovoti antrą vietą, kai tuo tarpu jo pagrindinis priešininkas N. Jodka. liko vos septintas.

Nors paskutinį, lemiamą važiavimą N .Jodka laimėjo, D. Maciulevičiui užteko ketvirtos vietos tam, kad nugalėtų turnyre.

Po finišo D. Maciulevičius džiaugėsi laimėta pirma vieta ir puikiu pagrindiniu čempionato prizu – jis antrą kartą iš eilės laimėjo „nemokamą bilietą“. D. Maciulevičius visus kitus metus galės lenktyniauti mėgėjų turnyre nemokėdamas starto mokesčio.

„Abejojome, ar kitais metais organizuosim šį turnyrą, tačiau vien dėl Dariaus pergalės teks rengti mėgėjų čempionatą, kitaip jis negalės išnaudoti savo prizo“, – šypsosi šių lenktynių organizatorė Brigita Olevson. Prizo vertė – net 600 litų.

Antrą vietą iškovojęs N. Jodka gavo taip pat puikų net 500 litų vertės prizą – jis dalyvaus profesionalios kartingo komandos „Energy Racing“ testuose ir treniruosis tikru profesionaliu kartu.

„Manau visas kortas tiek Nojui, tiek ir kitiems nepatyrusiems jauniems dalyviams, sugadino lietus. Pastebėjome, kad jie gali būti labai greiti, kai sausa, tačiau per lietų jiems taip greitai važiuoti nesiseka“, – sakė B. Olevson.

Trečia vieta atiteko M. Milevskui – jis išsigydęs stuburo traumą grįžo į lenktynes ir aplenkė savo brolį Marių, čempionate likusį ketvirtu. Šie du broliai iš Šiaulių kitais metais galės atitinkamai keturiuose ir trijuose etapuose lenktyniauti nemokamai.

Du etapus nemokėdamas starto mokesčio galės pravažiuoti ir penktoje vietoje likęs Valdemaras Kairaitis.

Šeštą-aštuntą vietas užėmė trys Mindaugai: Juchevičius, Kriščiūnas ir Vegela. Devintas liko Stanislovas Veilentas, dešimtas Daumantas Vaitkevičius, o vienuoliktas – Algirdas Vegela.

Iš viso per trylika turnyro etapų jame dalyvavo net 144 dalyviai.

„Tikrai nesitikėjom tokio ažiotažo. Tai rodo, kad tokio tipo turnyrų mūsų šalies kartingo mėgėjai tikrai pasiilgo, todėl esame tiesiog priversti ir kitais metais surengti mėgėjų čempionatą“, – sakė B. Olevson.

Nepaisant to, kad berods didžiausias kartingo sporto mėgėjų turnyras Lietuvoje jau baigėsi, Smalininkų kartodromo vadovai planuoja ir žiemą surengti nemažai mėgėjams skirtų varžybų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją