„Omnitel 1000 km lenktynių“ dalyviams šypsojosi ne tik saulė, bet ir fortūna – dauguma automobilių po „neskaudžių“ susidūrimų grįžo į trasą ir rungėsi toliau.

Tarp daugybės žinomų šou verslo atstovų bei politikų, lenktynes stebėjo ir Juozas Olekas, krašto apsaugos ministras.

„Kažkada labai mėgau žiūrėti „Formulę-1“, tačiau manau, kad šios lenktynės įdomumu niekuo nenusileidžia“, - sakė jis.

Ministras prisipažino, jog lenktyniauti yra tekę ir jam: „Teko lenktyniauti su kartingais, tai buvo greičiausia, kuo važiavau“.

Apsukę 334 ratus ir užtrukę trumpiau nei įprasta - vos devynias valandas, dalyviai kirto finišo liniją. Pirmoji atvažiavo „Snoras Spyker Squadron“ komanda (vokietis Ralfas Kellenersas, rusas Aleksejus Vasiljevas, britas Peteris Dumbreckas ir lietuvis Jonas Gelžinis), vairuojanti automobilį „Spyker C8 Spyder GT2R“. Debiutanto sėkmė nusišypsojo šiai pirmą kartą lenktynėse dalyvaujančiai komandai.

Antroji liko „Oktanas racing“ komanda (Egidijus Dapšas, Nemunas Dagilis ir Robertas Kupčikas), vairuojanti „Porche 911 GT3 RSR”. Treti – praeitų metų „Omnitel 1000 km lenktynių“ nugalėtojai „Adampolis Racing Team“ komanda (Vidas Čebatavičius ir Ramūnas Čapkauskas), kuri vairavo pačių rankomis pagamintą „Adampolis AGM Kit Car“ automobilį.

Beveik visą lenktynių laiką pirmasis trejetukas buvo stabilus. Pirmosios vietos laimėtojas didžiąją laiko dalį pirmavo keturiais ratais. Šių metų lenktynių favoritai – „Snoras Spyker Squadron“ komanda net kelis kartus sugebėjo pagerinti absoliutų trasos rekordą.

Iš 49 pagrindinėse lenktynėse dalyvavusių komandų klasifikuotos 38.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją