„Išnaudojom visas gyvybes, „Dakar Experience“ irgi išnaudojom. Šiandien po skrydžio nuo nedidėlės kopos „atsigulėm“ ant šono“ – pasakojo E. Juškauskas.

Jis neslėpė, kad ekipažas norėjo tęsti varžybas, tačiau teko priimti kitokį sprendimą dėl pasikartojusio gedimo – iš pavarų dėžės pradėjo lašėti tepalas.

„Turbūt būtų pasikartojusi ta pati situacija, kai tepalas laša ant išmetimo ir galų gale užsidega“ – pastebėjo A. Paliukėnas.

Būtent taip nutiko 6-ojo greičio ruožo metu, kai sėkmingai važiavęs ekipažas buvo priverstas stoti ir gesinti savo automobilį, mat iš pavarų dėžės ant įkaitusio išmetimo lašėjęs tepalas užsidegė.

Tąkart lietuviai stabdė pravažiuojančius, prašė gesintuvų ir, kol susidorojo su gaisru, sunaudojo net 6 gesintuvus.

„Nerizikavome, grįžome. Būtume atistatę automobilį per naktį, bet pakalbėjome su teisėjais, mums pasakė, kad viskas, šiemet mums Dakaras jau baigtas“, – aiškino pilotas.

Nepaisant to, ekipažas šypsosi. Anot jų, per kiek daugiau nei savaitę jie gavo vertingos patirties, tapo stipresni, tad savo jėgas dar kartą išbandyti galės kitąmet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)