Kova vyko iki pat paskutinio greičio ruožo. Visos trys pirmosios vietos buvo antrosios įskaitos dalyviai. Didelę pažangą nuo praėjusių metų padarė gana nemažai jaunų sportininkų. Galime pasidžiaugti, kad jaunoji karta siekia ralio aukštumų ir sėkmingai kovoja dėl lyderių pozicijų. Tarp 2 varomų ratų nugalėjo Gintautas Šlepikas, antrą vietą iškovojo Paulius Nanartavičius, o trečią vietą užėmė svečias iš Suomijos Jari Jaakola.

Ilgai pirmavęs Justas Tamašauskas patyrė gedimų ir pasitraukė iš lyderių pozicijos. Ralis praėjo labai sklandžiai: jokių organizacinių klaidų, puikiai dirbo saugos tarnybos, informaciniai tinklai pateikė išsamią informaciją. Žieminio ralio atmosfera buvo puiki, sirgaliai buvo laimingi ir patenkinti, nors spaudė šaltukus, tačiau puiki ralio atmosfera neleido sušalti.

Pateikiame interviu su Mindaugu Varža. Kad ir kaip būtų gaila, tačiau šiais metais Mindaugo Varžos ir Martyno Samsono ekipažas lenktynių nebaigė dėl atsiradusių gedimų. Linkiu jiems kuo didžiausios sėkmės kituose raliuose.

- Trys sunkiausi dalykai pasiruošiant =iemos raliui?

- Laikas, laikas ir dar kartą laikas!

- Kodėl buvo nuspręsta važiuoti su BMW markės automobiliu, o ne su Subaru?

- Tiesiog nespėjome paruošti Subaru automobilio šiam raliui. Reikėjo rinktis - arba darbas, arba malonumas...

- Ar jaučiatės stipriai pasiruošę šiam raliui?

- Su BMW važiuodami jaučiamės kaip namuose, toks jausmas lyg vakar važiavę. Nei psichologiškai, nei kažkaip kitaip įtampos nejaučiame. Svarbiausia nepridaryti klaidų ir pasiekti finišą.

- Ką įvardintumėte savo konkurentais?

- Konkurentų įvardinti nelabai galiu, tačiau Dovilas Čiutelė, Ignas Taletavičius, taip pat Nanartavičių ekipažas kiekvienas metais stipriai greitėja. Į šį klausimą gali atsakyti tik finiše, kai pamatai laikus ir rezultatus.

- Kas nutiko per testinio greičio ruožą?

- Kadangi automobilis ne mūsų, tam tikri agregatai buvo netinkamai patikrinti ir testiniame greičio ruože priekinis amortizatorius lūžo. Teko skolintis, gerai, kad yra draugų.

- Ko gali palinkėti ralio žiūrovams?

- Kai pamatysite geltoną BMW, šaukite ir mojuokite, o mes atsakysime tuo pačiu vizgindami uodegą nuo krašto iki krašto.

Turite nuotraukų iš ralio? Pasidalinkite jomis su kitais skaitytojais ir siųskite el. paštu pilieciai@delfi.lt

Nuotraukos bus publikuojamos specialioje galerijoje, o atsiuntę akimirkų iš DELFI greičio ruožo gali laimėti išskirtinių prizų!