Anksčiausiai ginklus buvo priverstas sudėti tik ketvirtose tokio rango varžybose bandęs jėgas maskvietis Nikita Kondrachinas, turintis Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) išduotą licenciją ir ginantis mūsų šalies garbę. Sugedus jo vairuojamo „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ turbinai, sportininkas nebegalėjo tęsti varžybų.

„Šie metai bus mano savotiškos žvalgytuvės, o kitiemet žadu dalyvauti visų Europos automobilių kroso čempionato etapų varžybose“, - išvykdamas į Vengriją viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ sakė N. Kondrachinas.

Kol kas jis savo taupyklėje turi tik 18 įskaitinių taškų ir šiemet į aukštas vietas suprantama nepretenduos.

Su panašiomis problemomis susidūrė ir 2007 metų Europos čempiono titulą ginantis Šakių TSK sportininkas Nerijus Naujokaitis. Kontrolinių važiavimų pradžioje sugedo jo vairuojamo „Volkswagen Polo“ pavarų dėžė, tačiau didelių pastangų dėka gedimą pavyko likviduoti.

Sportininko ir jo mechanikų pastangos davė vaisių. N. Naujokaitis Vengrijoje pralaimėjo tik etapo nugalėtojui Aleksandrui Kvašninui iš Rusijos, vairuojančiam „Renault Clio“, ir finišavęs antras savo sąskaitą papildė dar 17 brangių įskaitinių taškų.

Dar vienas Europos kroso čempionate dalyvaujantis Lietuvos atstovas Ričardas Savickas, vairuojantis „Ford Puma“, klasifikuotas vienuoliktoje vietoje, už kurią premijuotas 6 taškais.

Po aštuntojo etapo lenktynių lyderio poziciją ir toliau išsaugojo N. Naujokaitis, iki pirmenybių pabaigos likus trijų etapų varžyboms turintis 127 taškus.

Didžiausias lietuvio konkurentas A. Kvašninas nuo Nerijaus atsilieka 17 taškų. 98 taškai trečiąją vietą Vengrijoje iškovojusio čeko Vaclavo Feifaro sąskaitoje.

Su 62 taškais R. Savickas užima aštuntąją vietą tarp 33 pirmajame divizione klasifikuotų sportininkų.

Kitos, devintojo etapo lenktynės rugpjūčio 30-31 dienomis vyks Prerove, „Prerovska rokle“ (Čekija) trasoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją