Šiais metais „Nemuno žiede“ jau suplanuoti renginiai daugiau nei 60-čiai savaitgalio dienų. Todėl Kačerginės „Nemuno žiedas“ nori nuraminti visus lenktynių organizatorius bei sportininkus, nes visą šią savaitę vyksta trasos tvarkymo darbai ir jau šios savaitės pabaigoje trasa bus paruošta visoms varžyboms.

VšĮ „Nemuno žiedas“ iniciatyva, penktadienį trasoje papildomai lankėsi LASF SVO komiteto pirmininkas Romas Mažuolis, kuris teigiamai įvertino nuveiktus darbus bei patvirtino, jog iki šio sekmadienio 2013 metų balandžio 28 dienos 20 val. vyksiančios patikros pašalinus kelis nežymius trūkumus, trasos licencija bus suteikta.

Nors viešoji įstaiga „Nemuno žiedas“ buvusios vadovybės buvo palikta didelėse skolose, bet iš paskutiniųjų savų lėšų šią savaitę buvo renovuoti visi teisėjų postai, taip pat sudarytos galimybės visiems teisėjams greitai atsitraukti iš jų. Atliekami darbai skirti ir užtikrinti tiesioginį matomumą tarp teisėjų postų.

Nudažytos starto tvarkos žymėjimo linijos tiek automobilių, tiek motociklų startui. Atliekant šiuos darbus buvo pastebėtas įdomus faktas, kad prieš tai buvę žymėjimai vienas nuo kito buvo nutolę nevienodais atstumais, todėl dabar žymint trasą atsirado aštuoniomis starto pozicijomis daugiau. Taip pat sutvarkyti trasos kraštai, užlyginti nelygumai bei duobės trasoje, atstatyti bei užfiksuoti apsauginiai atitvarai. Pavojingose vietose prie saugos atitvarų bus rišamos padangos.

"Nemuno žiedo" lenktynių tarsa

Žinia apie Lietuvos automobilių sporto federacijos surastus trūkumus sparčiai pasklido viešojoje erdvėje ir įnešė sportininkams bei lenktynių organizatoriams sumaišties bei nežinomybės. Taip pat viešojoje erdvėje pasklido tikrovės neatitinkanti informacija, kad trasoje vykdomi darbai yra finansuojami „555 km“ lenktynių organizatorių – „Dolce Moto“.

„Dolce Moto“ vadovas Mantas Vybornas patvirtino, kad trasos darbai yra atliekami „Nemuno žiedo“ lėšomis.

„Informacija pasklidusi internete pasiekė ir nustebino mane. Galiu patvirtinti, kad šiuo metu „Nemuno žiede“ atliekami darbai yra nefinansuojami asociacijos „Dolce Moto“.“

Taip pat norima priminti, kad buvusios VšĮ „Nemuno žiedo“ vadovybės palikti finansiniai įsipareigojimai vis dar slegia viešąją įstaigą. Nepaisant to, 2011-ais metais trasą perėmusi naujoji vadovybė sugebėjo trasoje po ilgų metų pertraukos atnaujinti dalį asfalto dangos, atlikti nemažai kitų svarbių darbų, pagerinusių trasos saugumą bei infrastruktūrą. Todėl „Nemuno žiedas“ yra pasirengęs naujam lenktynių sezonui ir kviečia jose dalyvauti lenktynininkus, bei lankytis žiūrovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)