Didžioji dalis šiandien lenktynininkų laukiančio greičio ruožo – bekelė. Važiuoti teks smėliu, tačiau kopų šiandien žadama ne tiek ir daug. Kur kas labiau lenktynininkams reikėtų susirūpinti tuo, kad bus itin klampių smėlio dulkių, vadinamojo „fesh-fesh“.

Sudėtingumo pridės ir organizatorių pažadas, kad ketvirtadalis greičio ruožo nusėtas akmenimis. Kai ekipažai važiuoja išleistomis padangomis, kad gerai sektųsi ropoti per smėlį, toks pažadas gali baigtis ne viena numušta ir sugadinta padanga. Tokių nuotykių jau antrą Dakaro dieną turėjo Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno „Agrorodeo“ ekipažas.

Kada startuoja motociklininkai

Pirmieji trečiąją Dakaro dieną startuoja motociklininkai. Rikiuotę 13.15 val. Lietuvos laiku pradės vakar įskaitoje pergalę išplėšęs Mathiasas Walkneris.

Arūnas Gelažninkas, „East and Nord by Lituanica“ komandos atstovas, Lietuvos laiku startuoja 14.16 val. Lenktynininkas startuoja iš 47 pozicijos. Beje, antrąją Dakaro dieną lenktynininkas prisipažino, kad tai, ką pavyko pamatyti greičio ruože, jam paliko įspūdį, šiandien laukia panaši diena.

Po pirmos lenktynių dienos į rikiuotės apačią nusiritęs Balys Bardauskas, „Ąžuolas team“ komandos narys, Lietuvos laiku startuoja 14.35 val. Lenktynininkas į trasą išleks iš 106 pozicijos.

Po motociklininkų startuos ir lenktyniaujantys keturračių įskaitoje. Pirmas čia važiuos Nicolo Cavigliasso.

Visureigių startas vėlyvas

Automobilių klasėje besirungiantys lenktynių dalyviai trečiąją Dakaro dieną startuoja ganėtinai vėlai Lietuvos laiku. Pirmasis į lenktynes leisis Sebastienas Loebas su „Peugeot“ bolidu, lenktyniaujantis privačios komandos sudėtyje. Jam skirtas laikas – 15.15 val. Lietuvos laiku.

Iš lietuvių pirmas startuos Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio „General Financing team Pitlane“ ekipažas. Jų startas – 15.54 val. Lietuvos laiku, lenktynininkai pradeda ten, kur baigė vakarykštę dieną – iš 16 pozicijos.

Antri iš Lietuvai atstovaujančių ekipažų į trasą išlėks Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas, „Agrorodeo“ komanda. Pastarieji startuoja iš 23 pozicijos – tokią vietą antrąją Dakaro dieną pavyko užsiimti. Ekipažo startas – 16.14 val. Lietuvos laiku.

Bene ilgiausiai reikės laukti antrą Dakaro dieną smarkiai nukentėjusio Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio „Craft bearings“ ekipažo. Lenktynininkai dieną anksčiau lenktynių trasoje vertėsi ir gerokai aplamdė savo automobilį, sutrikdė šio aušinimo sistemos veiklą, nulaužė akceleratoriaus paminą, problemų kilo ir su elektronika.

Tai lėmė, kad finišą ekipažas pasiekė keliomis valandomis vėliau nei kiti ekipažai ir smuko žemyn bendroje rikiuotėje. Tad trečią Dakaro dieną A. Juknevičius ir D. Vaičiulis startuoja iš 80 pozicijos, 17.15 val. Lietuvos laiku.

Šios dienos startas važiuojančių lengvesne technika nei sunkvežimiai nežavi, mat lenktynininkams teks važiuoti vienoje krūvoje su Dakaro sunkiasvoriais. Žinant, kad bus važiuojama per ruožus, kupinus „fesh-fesh“, galima tikėtis rizikingų lenkimų, važiavimo aklomis ir pan.

SxS klasės atstovų startas numatytas nuo 16.22 val. Lietuvos laiku. Pirmasis čia startuoja Fernando Lopez Contardo ekipažas. Sunkvežimių klasė savo lenktynes pradeda 16.02 val. Lietuvos laiku. Pirmi rikiuotėje „Kamaz“ su Eduardu Nikolajevu.

Numatyta, kad lenktynių trasoje sportininkai užtruks apie 5 valandas, tad pirmųjų Lietuvos ekipažųu finišo galima tikėtis jau apie 20-21 val. Po finišo visų lauks kelių valandų kelionė iki bivako. Tiesa, su viena sąlyga – jeigu trečioji Dakaro diena Lietuvos atstovams bus sėkminga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)