Naktį iš sekmadienio į pirmadienį ralio dalyviams teko įveikti 58 km trasą. Lietuviai jai labai atsakingai rengėsi, tačiau lenktynių metu paaiškėjo, kad buvo padaryta klaidų.

„Įsirengėme LED apšvietimą kelio knygai, bet paaiškėjo, kad jis dėl per didelės šviesos akina. Pas Irmantą buvo vienas šviestuvas, tad jis kentėjo. Aš norėjau geriau, todėl įsirengiau du. Teko stoti, ieškoti žirklių ir gražiai kirpti, kad nesudeginčiau saugiklio. Praradau daug laiko, likau trasoje vienas, teko savarankiškai ieškotis kelio. Taip pat turėjome žibintus ant šalmų, bet jie švietė tik kol nepasidengė purvu. Lyg tyčia, likus valandai iki starto pradėjo stipriai lyti, keliai virto purvo voniomis. Po kiekvienos balos teko valytis visus žibintus. Naktinio važiavimo ypatumas - maksimalus šviesos poreikis. Patirties trūkumas mums akivaizdžiai parodė, kaip svarbu prie gamyklinio apšvietimo turėti galingus LED šviestuvus. Mūsų šalmų žibintai padėjo labai mažai“, - įspūdžiais dalijosi T. Jančys.

Abu lietuviai naktiniame etape pasiklydo ir ieškodami teisingo kelio sugaišo daug laiko.

„Mus pradėjo lenkti keturračiai, bagiai ir sunkvežimiai. Niekam nelinkėčiau pliaupiant lietui atsidurti po papildomu dušu, kurį sukuria pro šalį lekiantis sunkvežimis“, - pasakojo T. Jančys.

I. Bražiūnas pirmajame etape sugaišo 1 val. 49 min. 13 sek., o T. Jančys - 2 val. 9 min. 46 sek.

„Enduro - Cross Country“ klasėje pirmauja lenkas Piotras Krasuskis, distanciją įveikęs per 1 val. 9 min. 15 sek. Antras žengia austras Beatas Juenas, trečias - šveicaras Guillame'as Martensas. I. Bražiūnas užima 4 vietą, T. Jančys - penktą, o šeštas kol kas yra belgas Willy Wentjesas.

„Vis dėlto džiaugiamės, kad grįžome be traumų. Pamiegosime ir leisimės į naują 180 km ilgio trasą“, - sakė T. Jančys

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją